cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Wel of niet hopen op een genezingswonder? - Rik & Jeffrey Podcast

Family7-directeur Dolf van de Vegte kreeg onlangs vreselijk nieuws te horen. Bij hem is kanker geconstateerd. "Wat de artsen zeggen, is één ding. De Heer heeft me nog niet laten weten dat het mijn tijd is om te stoppen," zei hij onlangs in gesprek met CIP.nl. Rik & Jeffrey bespreken dit interview in de nieuwe CIP Podcast.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Luister naar dit fragment vanaf 25:00

Jeffrey waardeert het dat Dolf in dit stadium wilde meewerken aan een openhartig interview. "Mooi dat hij de tijd nam voor een persoonlijk gesprek." "Dolf is een held," onderstreept Rik. "Hij heeft veel voor elkaar gekregen met zijn tv-zender. Dolf is een passievolle man en fantastisch persoon."

Het interview brengt een belangrijke vraag naar boven: Zou je als ernstige zieke wel of niet op een genezingswonder moeten hopen? Dolf is daar heel duidelijk over. De directeur leeft in de verwachting van een wonder. “De ziekte heeft Jezus al lang overwonnen. We hebben al genezing ontvangen en mogen Hem daar ook aan herinneren."

Jeffrey vraagt zich af of deze vorm van 'verwachtingsgeloof' verstandig is. "Ik heb gezien dat mensen vervolgens zijn teleurgesteld, omdat er geen genezingswonder heeft plaatsgevonden." Rik: "Uit ervaring weten we dat het vaak voorkomt dat er geen wonder gebeurt. Dit vergroot het risico op geloofstrauma's. Voor jezelf, je directe omgeving en alle mensen die voor je bidden."

Dolf zei ook: "Al ga je door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad, schrijft David in Psalm 23. Dat is mijn hoop." Die hoop vindt Rik prachtig. "Die hoop hebben mensen die niet geloven niet. Zij zouden het moeten verwachten van de doktoren. Dolf wijst op een gigantische externe factor die boven zijn ellende en verdriet uitstijgt. Prachtig!"

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Luister naar dit fragment vanaf 25:00


Cvandaag podcast
- Cvandaag podcast: Hoe komt christenvervolging in Bangladesh tot uiting?
- Dr. Teun van der Leer wijst op bijzondere ontwikkeling in baptistenkerken
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
We bidden ÉÉNPARIG voor Dolf om genezing, omdat het in Gods Wil is, halleluja