cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Rik & Jeffrey
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 mei 2018 door Jeffrey Schipper

"Laat gereformeerde dominees optrekken met evangelischen" - Rik & Jeffrey Podcast

Hebben gereformeerde dominees broeders en zusters uit de evangelische beweging nodig? Ja, zeggen Rik & Jeffrey in de CIP Podcast naar aanleiding van dit interview met de gereformeerd-vrijgemaakte dominee Maarten van Loon.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Luister naar dit fragment vanaf 9:30

"We redeneren veel, praten veel en gebruiken veel woorden," merkt de predikant op. "Ik lijk meer op de oudste zoon uit de bekende gelijkenis dan mij lief is." Daar baalt hij van. Volgens Van Loon heeft dit tot gevolg "dat de ruimte voor het mysterie, het onbevattelijke, ontbreekt."

"Tijdens een doop of huwelijk gaat het er vanwege de ellenlange formulieren vaak heel officieel aan toe," merkt Rik op. "Dat snap ik heel goed, want het is belangrijk om dit soort zaken heel serieus aan te pakken. Aan de andere kant: is een huwelijks- of doopformulier nodig als je ook kunt zeggen 'we zijn blij dat dit echtpaar gaat trouwen en daar danken we God voor'?"

Jeffrey vindt het opvallend dat Van Loon in zijn interview verwijst naar gemeenteleden die geestelijk bijtanken op conferenties waar ze in het hart worden geraakt. "Waarschijnlijk doelt hij op onder meer de New Wine conferentie. Daar horen mensen veel over de Heilige Geest en wordt er tijdens cursussen gebeden met anderen."

Volgens Rik & Jeffrey zou het mooi zijn als gereformeerde en evangelische voorgangers in hun woonplaats met elkaar optrekken om van elkaar te kunnen leren.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.


Cvandaag podcast
- Waarom veel reformatorische christenen onzeker zijn over hun geloofsleven – Cvandaag podcast
- Is het een probleem dat SGP en CU uit elkaar groeien? Cvandaag podcast
- Wordt het tijd dat meer moeders fulltime gaan werken? Cvandaag podcast
- Richard sprak in Nigeria met een voormalig moslimterrorist - Cvandaag podcast
- Kees van Velzen over het geven van tienden: "God heeft de blijmoedige gever lief"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Of: "Laat evangelische voorgangers optrekken met Gereformeerde dominees en leren van eerbied en ontzag voor de Heiligheid van de Heere God.