cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Sheffield University
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 oktober 2017 door Hendriëlle de Groot

Student die homoseksualiteit een zonde noemde, verliest rechtszaak en is van school gestuurd

Een student die door zijn school werd geschorst omdat hij homoseksualiteit een zonde noemde, heeft een rechtszaak hierover verloren.

In 2015 zei de 39-jarige student Felix Ngole van de Britse Sheffield University dat het homohuwelijk een zonde is, "of we dat nu leuk vinden of niet. Het zijn Gods woorden en de gevoelens van een mens zouden Zijn woorden niet veranderen.” Hij voegde eraan toe dat “de Bijbel en God homoseksualiteit als een zonde definiëren.” De man werd onmiddellijk geschorst van de Sheffield University, vanwege zijn opmerkingen.

Daar nam hij geen genoegen mee en vocht de zaak juridisch aan. Ngole was van mening dat het academische instituut zijn recht op de vrijheid van meningsuiting schendt. Een rechtbank heeft onlangs ingestemd met de beslissing van de universiteit om de student te schorsen. Volgens de rechters zouden zijn opmerkingen kunnen worden beschouwd als 'veroordelend, onverenigbaar met het dienstverleningsethos en discriminerende intenties kunnen suggereren.'

"Wat de eigenlijke bedoeling ook was, het was de beleving van de boodschap die schade zou kunnen veroorzaken,” zei de rechtbank. “Het was redelijk om bezorgd te zijn over die beleving.”

Maar Ngole is het fundamenteel oneens met de uitspraak. “Voor mij geven ze daarmee de kille boodschap dat als je christen bent en aan je traditionele christelijke standpunten vasthoudt, je voorzichtig moet zijn om ze te uiten, omdat je anders misschien je werk zou kunnen verliezen.”

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen