cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bijbel vrouw
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

29 juni 2016 door Redactie

7 Bijbelteksten die iedere vrouw uit haar hoofd zou moeten leren

Vrouwen staan in deze tijd enorm onder druk. Ze moeten er zijn voor hun kinderen, hebben een drukke baan en willen er ook nog eens goed uitzien. Laat deze Bijbelteksten je inspireren om sterker in het leven te staan! 

1. 'U heeft hen lief zoals U mij heeft liefgehad.' - Johannes 17:21
Veel vrouwen zijn niet blij met zichzelf, omdat ze zich te mager, of te dik vinden. Of omdat er een lichaamsdeel te groot of te klein is, of niet de perfecte vorm heeft. Of omdat ze zich er in hun setje kleren niet leuk genoeg uit vinden zien. Dit Bijbelvers herinnert je er altijd aan dat God van je houdt zoals je bent. Hij houdt van jou zoals Hij van Jezus houdt, met perfecte liefde. Ongeacht hoe je eruit ziet. 

 
2. 'Uw schoonheid moet niet gelegen zijn in uiterlijkheden, zoals kunstig gevlochten haar, gouden sieraden of elegante kleding, maar in wat verborgen ligt in uw hart, in een zacht en stil gemoed. Dat is een overgankelijk sieraad dat God kostbaar acht.' - 1 Petrus 3:3 
Het is helemaal prima om als vrouw er mooi en verzorgd uit te willen zien. God is een prachtige God, en dus is het super om er ook prachtig uit te willen zien. Laat dat duidelijk zijn. Maar vergeet nooit dat God echte schoonheid vooral definieert als iets dat met je innerlijk te maken heeft. Je karakter doet er toe, ook al wil de cultuur je misschien laten geloven dat het vooral om je uiterlijk draait. Wat dat betreft is het geen slecht idee om wat minder bezig te zijn met je uiterlijk, en wat meer met je innerlijk.

3. 'Er zijn geen Joden of Grieken meer, slaven of vrijen, mannen of vrouwen - u bent allen één in Christus Jezus' - Galaten 5
Eeuwenlang zijn vrouwen onderdrukt en was hun enige recht het aanrecht. Sinds enkele decennia is dat aan het veranderen en krijgen vrouwen betere banen, meer salaris en worden hun unieke eigenschappen meer op waarde geschat. Men dacht altijd dat vrouwen minder in hun mars hadden dan mannen. Het tegendeel is waar! Voor God Zijn we allemaal gelijk. Deze Bijbelvers herinnert je daaraan.

 
4. Een sterke vrouw, wie zal haar vinden? Zij is meer dan waar dan edelstenen! - Spreuken 31:10
God wil sterke vrouwen op deze wereld! Nieuwe Ruths, Esters en Maria's! Een sterke vrouw is onbetaalbaar!

 
5. 'Ik loof U omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben; wonderlijk zijn uw werken, mijn ziel weet dat zeer goed.' - Psalm 139 
Er zijn maar weinig mensen die zichzelf een wonder noemen. Maar iedere vrouw zou dat juist wel moeten doen. Je zou moeten weten dat jij wonderlijk gemaakt bent door een geweldige God! En dus ben je een wonder! Dat geeft je het zelfvertrouwen van een supermodel dat vol vastberadenheid over de catwalk loopt!

 
6. 'Mijn God zal uit overvloed van zijn majesteit elk tekort aanvullen, door Christus Jezus.' - Filippenzen 4
Vrouwen zijn doorgaans ontzettend zorgzaam. Soms kan het leven echter ook tegenzitten. Komt het wel goed met mijn kind op school? Gaan we het financieel redden? Houdt mijn huwelijk stand? Deze vers vertelt je: God zorgt voor je.

7. 'Marta, Marta, je bent zo bezorgd en je maakt je veel te druk.' 
Jezus was eens op bezoek bij een vrouw die Marta heette. Ze was zo druk met het verzorgen van Jezus en de gasten dat ze niet tijd had om zoals haar zus Maria bij Jezus aan Zijn voeten te zitten. Naar Hem te luisteren, te genieten. Zo kun je als vrouw ook ontzettend druk zijn met je kinderen, je werk of je huishouden maar tegelijkertijd compleet voorbij gaan aan de essentie. Laat dat niet gebeuren!

Bijbelteksten
- 29 bemoedigende Bijbelteksten die je een boost geven
- 17 mooie Bijbelteksten over voor elkaar zorgen
- 31 krachtige Bijbelteksten over liefde
- 20 bemoedigende Bijbelteksten over vertrouwen op God
- 21 krachtige Bijbelteksten over genezing
Meer over Bijbelteksten »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen