Hongaarse politica slaat alarm na ‘antichristelijk’ rapport: ‘EU wordt steeds goddelozer’

'Binnen de Europese Unie (EU) wordt goddeloosheid steeds meer zichtbaar", waarschuwt de Hongaarse regeringscommissaris Bernadett Petri. Aanleiding is een rapport van het European Parliamentary Forum for Sexual and Reproductive Rights (EPF), dat volgens haar openlijk vijandig is tegenover het christelijk geloof.
"Het is een openlijk antichristelijk werk”, zegt Petri in gesprek met Hungary Today. "Dit rapport is opnieuw bewijs van de goddeloosheid die steeds meer zichtbaar wordt binnen de EU."
Het EPF stelt in het rapport dat er in Europa sprake is van een opkomst van religieuze, 'anti-feministische' bewegingen. Daarbij wordt kritiek geleverd op kerken en christelijke organisaties die zich uitspreken tegen radicale gender- en LHBTI-agenda’s. Het rapport werd gefinancierd door de Bill & Melinda Gates Foundation en miljardair George Soros.
Petri, die zelf met naam genoemd wordt in het document als onderdeel van een zogenaamd 'extremistisch netwerk', ziet dat als een bevestiging van haar werk: "Toen ik mijn naam in het rapport zag staan, voelde ik me trots. Blijkbaar doe ik iets goed. Als ik mij niet expliciet zou uitspreken, zouden ze me niet op deze manier zwartmaken."
Volgens Petri willen de auteurs van het rapport de invloed van christenen terugdringen. "Ze zijn bang dat mensen die geloven in God, gezin, land en traditie weer sterker worden. Waarom zijn ze daar bang voor?"
Ze benadrukt de volgens haar belangrijke rol van christelijke waarden in Europa: "Kerken hebben eeuwenlang onderwijs, zorg en steun aan gezinnen geboden. Deze waarden zijn het fundament van onze samenleving."
Ook de christelijke mensenrechtenorganisatie ADF International komt in het uitgebreide rapport voorbij. Directeur Paul Coleman reageerde: "EPF richt zich op ons omdat ons juridisch werk effectief is. We verdedigen het leven, ouderrechten, vrijheid van meningsuiting en fundamentele vrijheden wereldwijd."
Coleman voegt eraan toe: "Hoe meer ze proberen ons het zwijgen op te leggen, hoe duidelijker het wordt dat ons werk verschil maakt — in Europa en daarbuiten."
Petri sluit af met een waarschuwing: "Het is ronduit dictatoriaal om mensen en organisaties die christelijke waarden vertegenwoordigen op lijsten te zetten. Dat zou in een vrije samenleving nooit mogen gebeuren."
Praatmee