cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ter Apel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 mei 2023 door Patrick Simons

Christelijke organisaties smeken kabinet om asielmaatregelen: 'Los dit op!'

Een brede groep aan maatschappelijke organisaties, kerken en politieke jongerenorganisaties hebben een aanklacht tegen het kabinet gepubliceerd. Deze is gericht tegen het asielbeleid van het huidige kabinet en stelt dat asielzoekers nooit meer buiten zouden moeten slapen in Nederland. In een jaar tijd lijkt er niets te zijn veranderd en daardoor stapelen de problemen in het kabinet, bij de ChristenUnie en vooral in Ter Apel zich op. 

De aanklacht is opgesteld door Micha Nederland en PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie. Tal van bekende christenen en organisaties besloten hun naam eraan te verbinden. Bisschop Gerard de Korte, PKN-scriba René de Reuver en de Amsterdamse predikant Rikko Voorberg zijn slechts enkele namen die onder de aanklacht staan. Bekende christelijke organisaties als Stichting Gave, World Vision en Tearfund spreken ook hun steun uit net als ds. Erjan van der Linde van Diaconaat Christelijke Gereformeerde Kerken. Ze worden vergezeld door seculiere organisaties en personen. Zo tekenden ook de jongerenorganisaties van GroenLinks, D66 en PvdA.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
allemaal leuk en aardig, en hoe graag je ook mensen wilt helpen.. maar kun je dat op een verantwoordelijke manier? Ieder jaar in het oneindige een nieuwe stad bouwen in een klein land? Waar haal je het werk vandaan, waar de voorzieningen. Dit kan gewoonweg niet tenzij je als christen elke dag de wonderbare broodvermenigvuldiging kunt herhalen.