cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 mei 2023 door Redactie

Nachtmerrie tijdens Nigeriaans kerkdienst: veertig christenen ontvoerd en één vermoord

Een kerkdienst in de Nigeriaanse deelstaat Kaduna is afgelopen zondag uitgelopen op een groot drama. Tijdens de dienst vielen vermoedelijk islamitische Fulani-herders zwaarbewapend de kerk binnen. Er werden tientallen christenen ontvoerd. Ook kwam er een kerkganger tijdens de aanval om het leven. 

Dat weet Open Doors te melden. De hulporganisatie voor vervolgde christenen sprak met verschillende bronnen en weet op basis daarvan te melden dat de daders zeer waarschijnlijk islamitische Fulani-herders zijn. Zij plegen de laatste jaren steeds vaker aanslagen op met name christelijke dorpen en werken ook samen met terroristische islamitische groeperingen die hun pijlen voornamelijk op christenen richten. 

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dat doen we zeker bidden elke dag vurig voor de vervolgde kerk.

T is vreselijk wat er gebeurd!!????????????

En dan dat grote vertrouwen zoals van deze moeder en ook het getuigenis van haar dochter. De Heere zal het jullie dubbel en dwars belonen dat weten we zeker!!

Gods zegen!! ?