cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Johan Vink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 mei 2023 door Johan Vink

Hoe werk ik echt mee in Gods plan zonder te weten wat Hij van plan is?

Nog nooit was de urgentie van de problematiek waar de wereld voor staat zo sterk. We dealen niet langer met losse, overzichtelijke of oplosbare problemen maar alles grijpt in elkaar en stapelt maar op. Het voortbestaan van de planeet staat op het spel. Velen zijn bang dat als we nu niet ingrijpen alles uit de hand loopt. Die verantwoordelijkheid creëert een grote druk zodat we steeds meer last krijgen van het atlas syndroom: alsof de wereld op onze schouders rust. Die druk ondermijnt onze veerkracht…

Ik ben op het moment dat ik dit schrijf in een hotel waar in de badkamer een sticker zit met de tekst: safe your towels, save the planet. Dat beschrijft precies wat ik constant voel: als ik het goed doe, in dit geval mijn handdoek langer dan één dag gebruik, dan red ik de planeet. Dat stoort me want ik vind het een absurde versimpeling van de werkelijkheid. Maar het appelleert ook heel erg aan mijn verantwoordelijkheidsbesef: alsof alles afhangt van mijn bereidheid te doen wat ik maar kan omdat ik anders... Dit soort appél komt op alle fronten voortdurend op mij af. Hoe kan ik het ooit goed doen??

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Johan Vink
- Hoe reageer ik als christen op een complexe wereld zonder zwart-wit te zijn?
- Hoe geef je aandacht aan de Bijbelse profetieën zonder passief aan de kant te staan?
- Hoe ga ik om met al het slechte nieuws zonder apathisch te worden?
- Hoe kan ik als christen genieten zonder de nood om me heen te negeren?
- Hoe kanaliseer ik mijn boosheid over onrecht zonder in cynisme te vervallen?
Meer over Johan Vink »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

" ... en bent niet bezig met de vraag hoe God jou wil inschakelen in zijn plan."

De Bijbel zegt hierover: "Want met reikhalzend verlangen wacht de schepping op het openbaar worden van de zonen van God .... omdat ook de schepping zelf van de dienstbaarheid aan de vergankelijkheid zal bevrijd worden tot de vrijheid van de heerlijkheid van de kinderen van God (Rom. 8:19-21).

Door de liefde en de gaven van Gods geest in onszelf te ontwikkelen kunnen ook wij toegroeien naar het beeld van dé Zoon van God en zo openbaar worden als zonen van God.