cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Herman van Wijngaarden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

08 mei 2023 door Herman van Wijngaarden

Discussie over homoseksualiteit gaat niet meer over de uitleg van Bijbelteksten

Soms moet je in een gesprek de horloges even gelijk zetten - in figuurlijke zin, natuurlijk. Ik doel op gesprekken waarin iemand argumenten aanhaalt die inmiddels verouderd zijn. Rond het onderwerp ‘Bijbel en homoseksualiteit’ maak ik dat vaak mee.

Let op: ik ga nu niet de juistheid bewijzen van mijn visie dat de Bijbel geen ruimte laat voor homoseksuele relaties. Het gaat me er alleen om dat we in het gesprek hierover de horloges gelijk moeten zetten. Ik heb namelijk het idee dat veel voorstanders van de homoseksuele relatie nog niet doorhebben dat de argumentatie ‘aan hun kant’ in de afgelopen jaren ingrijpend verschoven is. Ze blijven oude, soms zelfs achterhaalde, argumenten aanhalen, terwijl hun voormannen die al lang laten liggen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Herman van Wijngaarden
- Herman van Wijngaarden: "Ik ben homo én ik doe homo, alleen tot een bepaalde grens"
- Drie misverstanden over seks die je wellicht nog nooit gehoord hebt
- Herman van Wijngaarden schrijft open brief aan single homo's: "Men begrijpt ons niet meer en wíl ons niet meer begrijpen"
- Eerlijk gesprek over homoseksualiteit op refoscholen is bijna niet meer mogelijk
- "In het Nieuwe Testament heeft Jezus het meer over geld dan over seksualiteit"
Meer over Herman van Wijngaarden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Duidelijk verhaal. Laten we niet aan de Schrift tornen. Op tal van manieren sijpelt zo de wereldgelijkvormigheid de kerk binnen en tast de gezonde leer aan. Laten we als gelovigen bidden om wijsheid en om kracht om stand te houden tegen de duivel, de wereld en ons eigen hart.