cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Annemarieke Graveland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

04 mei 2023 door Annemarieke Graveland

Annemarieke en het christendom: Een indrukwekkende film over WOII

Sinds ik een kind was ben ik al geïnteresseerd geweest in het verzet tegen de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels heb ik best wat gehoord en gelezen over het Nederlandse verzet, maar lang niet zo veel over het verzet in andere landen. Ik was erg blij verrast toen Cvandaag me vroeg om voor 4 mei een film van SDOK (Stichting de Ondergrondse Kerk, een organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen) te kijken over een deel van het leven van Sabina Wurmbrand en haar man Richard, namelijk over hun leven in de jaren ’30 en de Tweede Wereldoorlog.

Ik wist voordat ik de film keek wel wat van Richard en Sabina Wurmbrand. Een lezer van mijn columns heeft me in 2021 een boek van SDOK over hun leven (Gevangene nummer 1) cadeau gegeven. Nu moet ik iets bekennen waar ik me wel een beetje schuldig over voel: ik heb dat boek nog steeds niet gelezen, al ben ik dat wel van plan. Het onderwerp interesseert me wel buitengewoon, maar ik heb simpelweg ontzettend veel ongelezen boeken om uit te kiezen. Dat ik het nog niet gelezen had, kwam eigenlijk wel goed uit voor het kijken van de film, want nu wist ik nog niet wat er in de film zou gebeuren. Ik wist ook eigenlijk alleen van hun opsluiting onder het communistische bewind van na de Tweede Oorlog, en niet van wat ze in de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Annemarieke en het christendom
- Annemarieke verkent christelijk Nederland: Paasdienst Mozaiek
- Annemarieke Graveland verkent christelijk Nederland: Mijn vooroordeel over refo's werd meteen ontkracht
- Annemarieke verkent christelijk Nederland: Avondmaal vieren tijdens Opwekking
- Annemarieke verkent christelijk Nederland: Met mijn armen omhoog meezingen met Sela
- Annemarieke verkent christendom: De Christenreis is mij te prekerig
Meer over Annemarieke en het christendom »

Klik hier om de film 'Sabina' gratis te kijken

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen