cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
bart bolhuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

31 maart 2023 door Bart Bolhuis

Het ongelukkige huwelijk tussen kerk en seksualiteit

Lentekriebels. Een onschuldig vreugdevol woord is door een deel van het land vakkundig verdoemd tot het nieuwste gevechtsinstrument van satan zelf. Op basisscholen ging het in de week van de lentekriebels over praten over wat je fijn vindt en het ontwikkelen van een positief zelfbeeld. In de politiek en op christelijk twitter ging het in de week van de lentekriebels over pedofilie en indoctrinatie. Nogal een ander vibeje.

Er werd geen moord en brand geschreeuwd, nee eerder genocide en vulkaanuitbarsting. En als ik het goed heb, was het kernpunt vooral: stop met het seksualiseren van kinderen! Mocht dit het geval zijn, dan is dit natuurlijk heel legitiem. Het waarborgen van (seksuele) veiligheid van kinderen staat buiten kijf, en moet met grootst mogelijke moeite worden nagestreefd.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Zeven jaar geleden werd in het magazine Leef al gewaarschuwd voor het programma Lentekriebels van Rutgers. Onder redactie van Kees van Helden schreef Leontien Bakermans daar een artikel over. Daarin kwam ook de achtergrond ter sprake van de organisatie achter Rutgers: International Planned Parenthood Federation, de organisatie die miljoenen verdient aan het wereldwijd uitvoeren en promoten van abortus. Ziet u nu de link om kinderen jong te seksualiseren?