cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Matthijs Vlaardingerbroek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 maart 2023 door Matthijs Vlaardingerbroek

Het welvaartsevangelie is vaak niets minder dan een piramidespel

Iedereen is bekend met de piramides van Egypte. Niemand weet precies hoe ze gebouwd zijn, maar ze staan daar op de rand van Caïro. Met de stad aan de ene kant, de woestijn aan de andere kant en in het midden deze gigantische bouwwerken. Meer dan veertien miljoen toeristen bezoeken deze piramides elk jaar. Veertien miljoen! En dat terwijl een van de grootste piramides in de wereld gewoon in de achtertuin van ons christelijk erf staat. Een piramide waar helaas niemand naartoe komt om te kijken en waar jammer genoeg teveel mensen aan meedoen.

Misschien raad je het al of denk je: “Waar heeft hij het over?” Ik heb het over het piramidesysteem van het welvaartsevangelie. Dit is de leer dat God wil dat elk kind van Hem rijk is en in overvloed kan leven. Dat wij kunnen leven, alsof we ons nog steeds midden in het paradijs bevinden: geen ziekte, rijk in alles, maar met name in financiële voorspoed, vol van overvloed, krachtig in autoriteit en leven vanuit een overwinnaarsleven (wat dat ook mag betekenen).

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Welvaartsevangelie
- Zo krijgen pinksterkerken mensen zover 10 procent van hun jaarsalaris af te staan
- Verplicht tienden geven in de kerk: hoe zit dat en wat zegt de Bijbel?
- Chris Verhagen verzet zich tegen het welvaartsevangelie: "Het beschadigt veel mensen"
- Marten Visser reageert op welvaartsevangelie en manipulatie: "Er moet geen krampachtige bescherming van voorgangers zijn"
- Het gevaar van het welvaartsevangelie
Meer over Welvaartsevangelie »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als je leeft met Jezus in je hart ben je rijk. "Kijk naar de vogels, ze zaaien niet, ze oogsten niet en zelfs voor hen wordt gezorgd. Denk je dat er voor jou niet gezorgd wordt?" Dit zegt Jezus. Deze tekst veranderde mijn leven. Vrij zijn, vrij van zorgen. Dat gun ik iedereen. Kom, ga mee en volg onze Heer Jezus. Wat een rijkdom.