cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jorien
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

16 maart 2023 door Sjoukje Dijkstra

Jorien Ouweneel kan geen kinderen krijgen: "Ik heb het uitgeschreeuwd naar God"

Als iemand die ongewenst kinderloos is een vruchtbaar leven leiden. Hoe doe je dat? Deze vraag staat centraal tijdens het vrouwenevent Vruchtbaar Leven op 18 maart in Utrecht. Een van de drie oprichters Jorien Ouweneel (45) vertelt: "Binnen de kerk wordt veel gesproken over vruchtbaar zijn en talrijk worden. Dat kan heel pijnlijk en eenzaam zijn als je ongewenst kinderloos bent."

Zelf stapte Jorien verwachtingsvol, verliefd en met hoopvolle toekomstbeelden van zwangerschap en een gezin in het huwelijk. Het gebeurde niet. "Drie of vier jaar na onze trouwdag gingen we naar de huisarts, die ons doorstuurde voor onderzoek naar de fertiliteitsarts. Hieruit bleek dat het op een natuurlijke manier voor ons bijna niet mogelijk zou zijn. Of God zou een wonder moeten doen. Medisch gezien was het in ieder geval vrijwel onmogelijk."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier voor meer informatie of aanmelden

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Zeere herkenbaar, vrijwel identiek aan onze situatie. Het gemis blijft en komt opnieuw terug als anderen opa/oma worden..... De vragen blijven, de antwoorden zullen op de jongste dag komen.