cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Rolf Robbe en Erik van Westreenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

22 maart 2023 door Silvan Bruinstroop

Rolf Robbe en Erik van Westreenen gefascineerd door schoonheid menselijk lichaam: "Een Godsgeschenk"

De een is in het dagelijks leven schrijver en coach en de ander oncologisch chirurg. Twee totaal uiteenlopende vakgebieden, maar Rolf Robbe en Erik van Westreenen besloten de krachten te bundelen en schreven het boek ‘Zijn Meesterwerk’. Een boek waarin de twee de schoonheid van het menselijk lichaam en de Schepper bejubelen maar tegelijkertijd de kwetsbaarheid van het lichaam niet uit het oog verliezen. Onlangs ging Cvandaag in gesprek met de auteurs die tijdens een potje tennis in Dalfsen besloten dat het van een boek moest komen. 

Beiden delen ze al enige tijd een diepe verwondering voor hoe het menselijk lichaam in elkaar steekt. “Het hele proces begon met de verwondering die we beiden koesteren over het menselijk lichaam en de Schepper daarvan. Het menselijk lichaam zit zo mooi in elkaar, al die verschillende onderdelen zijn zo vernuftig in elkaar gezet en precies op elkaar afgestemd. Hoe meer je ontdekt van je lichaam, hoe meer je ook ontdekt van de Schepper en je onder de indruk raakt van Zijn creativiteit. Vandaar ook de titel Zijn Meesterwerk. We hebben geprobeerd om die verwondering in het boek steeds tevoorschijn te laten komen”, vertelt Robbe.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek 'Zijn Meesterwerk' te bestellen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

1/2 Heel belangrijk dat er meer aandacht komt voor het menselijk lichaam. We leven (ook als christenen) voornamelijk in ons hoofd, waardoor we de verbinding met ons lichaam volledig zijn kwijtgeraakt. Ons lichaam is een tempel van de Geest. Je zou het lichaam als de antenne kunnen zien die openbaring vanuit Gods Geest ontvangt. Daarvoor moeten we wel op ons lichaam afstemmen; onze tempel binnengaan.