cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
israel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 maart 2023 door Redactie

Raad van Kerken verwijdert associatie Holocaust en situatie Palestina: 'Beslist niet zo bedoeld'

De Raad van Kerken heeft gereageerd op de felle kritiek die de afgelopen dagen is ontstaan naar aanleiding van een reisverslag van een bezoek aan Palestina en Israël. In het reisverslag, dat een delegatie van de Raad van Kerken schreef, werd de situatie in Palestina geassocieerd met de Holocaust. In een reactie laat men weten de bewuste passage te verwijderen uit het reisverslag.

In november 2022 bezocht een delegatie van de Raad van Kerken Israël en Palestina. Of een reis naar Palestina en Israël zoals men zelf op de voorpagina van het reisverslag schrijft. De reis vond plaats op uitnodiging van Palestijnse christenen die enkele jaren daarvoor in Nederland op bezoek waren. Daardoor was een groot gedeelte van het bezoek gericht op de situatie van deze Palestijnse christenen. Men bezocht echter ook Yad Vashem, het Holocaust Herinneringscentrum in Jeruzalem.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het leed is al geschied, maar eigenlijk weten wij wel waar de Raad van Kerken staat t.o.v Israel. Ze kunnen het niet laten iedere keer weer opnieuwe Israel te schofferen, met het kruis omhoog!

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify