cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hanna Massad
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

15 maart 2023 door Patrick Goede

Hanna Massad is 'de dominee van Gaza': "Gods stem riep mij terug naar dit land"

“In Gaza leef je als christen eigenlijk continu tussen een aantal brandhaarden.” Pastor Hanna Massad is een Palestijnse christen die ook wel ‘de dominee van Gaza’ genoemd wordt. Hij schreef er een boek over en vertelt Cvandaag hoe hij tegen het langdurende conflict met Israël aankijkt. Ook spreken we Massad over de weerstand die hij heeft ondervonden als christen in een islamitische omgeving.

Als kleine jongen kijkt Hanna geïnspireerd naar de toewijding van moslims bij de uitoefening van hun geloof. Het lijkt voor de hand te liggen dat hij zijn leven lang hun voetsporen zal volgen. Toch loopt het anders. “Op mijn vijftiende werd ik door mijn wedergeboren tante uitgenodigd om naar een christelijke jeugdbijeenkomst te komen”, begint hij zijn verhaal. “Dat was de eerste keer dat ik het evangelie in eenvoudige maar heldere taal verkondigd kreeg. Dat raakte mijn hart diep. Ik begon Gods liefde en vergeving te ervaren. Mijn geloof groeide en ik leerde de kracht van de Heilige Geest kennen. Op mijn 27e werd ik gevraagd om voorganger te worden van de enige protestantse kerk in de Gazastrook. Ik volgde destijds juist een theologische opleiding in Californië. Toen ik daar in 1991 afgestudeerd was had ik het idee dat God mij terugriep naar Gaza.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Ja, ik wil het boek van de dominee van Gaza kopen!

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
De relatie van Massad met het volk van Israël is door zijn geloof veranderd. “Als je de liefde van Jezus leert kennen, begin je automatisch van iedereen te houden. Als je Zijn vergeving ervaart, kun je niet anders dan ook anderen vergeven.

Iedereen die meent te geloven in Jezus, mag eens goed in deze spiegel kijken.