cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. Marius Noorloos
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

02 februari 2023 door Silvan Bruinstroop

Ds. Marius Noorloos: "De Heilige Geest krijgt te weinig ruimte in de kerk"

‘De Geest wijst de weg naar een aantrekkelijke kerk en een rechtvaardige samenleving’, zo heet het nieuwe boek van emeritus-predikant Marius Noorloos. In zijn boek pleit hij voor een kerk die haar aantrekkingskracht vergroot en bijdraagt aan een rechtvaardige samenleving. Daarbij is het cruciaal dat de Heilige Geest de leiding krijgt, maar volgens Noorloos gebeurt dit onvoldoende en is er hierin nog veel te winnen. Cvandaag ging onlangs met hem in gesprek.

In het verleden schreef Noorloos al diverse boeken over de samenhang tussen geloofs- en gemeenteopbouw, waarvan 'Leven uit de Bron' met acht drukken zelfs een bestseller werd. Het nieuwe boek is ontstaan als vervolg op enkele artikelen in een kerkblad over hoe je als kerk verantwoord om kunt gaan met geschillen en verschillen. "De titel is ontleend aan de belofte van Jezus in Johannes 16 dat de Heilige Geest Zijn volgelingen zal leiden in de volle of volledige waarheid", zegt de emeritus-predikant.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van ds. Marius Noorloos te bestellen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Prachtig artikel! Volkomen terecht dat ds. Noorloos erop wijst dat het noodzakelijk is om de Heilige Geest veel meer ruimte te geven. Niet alleen voor een levende en aantrekkelijke kerk, maar ook voor een rechtvaardige samenleving. Uiteindelijk: het Koninkrijk van God. Maar dat betekent wel dat we ons moeten onderwerpen aan de leiding van de Heilige Geest. Maar dat is het ook wel waard want dan kan de Heilige Geest de goddelijke natuur in ons leggen die God voor Zijn kinderen bedoeld heeft (2 Petr. 1:4).