cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Janita Stoorvogel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 december 2022 door Nienke Alblas

Fitnesscoach Janita Stoorvogel: "Ook sporten is een vorm van aanbidding"

Een gezonde levensstijl. Vaak denk je daarbij meteen aan diëten en veel bewegen, maar volgens Next Move fitnesscoach Janita Stoorvogel uit Hoogzand is gezond leven meer dan dat. “Gezond leven bestaat uit het zorgen voor onze geest, ziel én lichaam. Ik geloof dat sport en bewegen ook aanbidding kan zijn”, vertelt ze aan Cvandaag in gesprek over haar boek Ontdek een gezond leven met God.

De combinatie van sport en geloof klinkt wellicht niet vanzelfsprekend. Dit gold lange tijd ook voor Janita. “Dit is door de jaren heen steeds meer gegroeid. Ik houd van lesgeven en ben al jaren fitnesscoach. Wanneer we het hebben over gezondheid, denken we vaak aan salades eten, voeding en beweging, maar ik ontdekte dat onze geest, ziel en lichaam heel sterk met elkaar verbonden zijn. Als ik een negatieve gedachte heb, of zorgen heb, dan merk ik dat ook in mijn lijf. Mijn schouders zitten dan bijvoorbeeld vast. Als ik gezond wil leven heeft dat niet alleen met mijn lichaam te maken.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Het probleem met sportbeoefening als gelovige is dat ambitie het vrij snel over neemt van je geloof. Hier zul je sterk bedacht op moeten zijn.