cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Rick Bouter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

24 november 2022 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie wil TikTok verbieden: goed idee? Techdeskundige antwoordt

Als het aan de ChristenUnie ligt wordt het populaire social media-platform TikTok verboden. Door de aanpassing van het privacybeleid is de partij bang dat de Chinese overheid volledige toegang heeft tot de gegevens van gebruikers van de app. Deelt Rick Bouter, co-founder en voorzitter van Stichting Techthics, hun zorgen over het privacy beleid van de Chinese overheid? Steun je de oproep tot een verbod? Cvandaag stelt de techdeskundige een aantal vragen.

“Ik vind het dapper van Don Ceder om het voorstel tot TikTok verbod te doen”, maakt hij duidelijk. “Het laat zien dat het Kamerlid niet bang is om een rigoureus voorstel te doen. Dat heeft deze tijd bij uitstek nodig, zeker ook het digitale domein. Voor de beeldvorming, TikTok is wereldwijd meer dan 3 miljard keer gedownload en heeft 1 miljard actieve gebruikers. In Nederland gebruiken ongeveer 3 miljoen mensen de app. TikTok gebruikers spenderen meer dan 850 minuten per maand aan de app. Bij een ruime maand is dat ongeveer 30 minuten iedere dag. TikTok staat er vandaag de dag om bekend niet veel om gebruikersdata en privacy te geven. Zelfs de toetsenbord aanslagen, je contacten, directe berichten, profielinformatie, gebruikersinhoud, aankoopinformatie, en ga zo maar door. Dit gaat ver. Veel te ver.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Big Tech
- Macht van Big Tech neemt toe: waakzame christenen harder nodig dan ooit
- Is de opkomst van Big Tech een groot gevaar? Vier christenen geven antwoord
- Facebook opent aanval op tegenstanders coronavaccin
- Rick Bouter wijst christenen op het gevaar van Big Tech: "Grens tussen echt en nep vervaagt"
- Christelijke arts spreekt zich uit over het gebruik van hersenchips door Big Tech
Meer over Big Tech »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Dat je voor deze apps niet hoeft te betalen betekend niet dat ze gratis zijn.... Je betaalt namelijk met jouw gegevens... hoeveel is je privacy waard? De regering die er vandaag zit kan morgen weg zijn en de wet die je beschermde kan morgen worden aangepast, kijk naar Oekraïne. Een jaar geleden woonden nog veel mensen in Oekraïne.... en nu vallen er ineens veel onder de vlag van Rusland. Andere wetten en met een andere insteek qua privacy. Dus kijk niet alleen naar vandaag, maar ook over 25 jaar. Zijn de gegevens van vandaag nog net zo veilig?