cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Judith Stoker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

26 oktober 2022 door Patrick Simons

Judith Stoker moedigt christenen in psychische nood aan: "Ga met je boosheid en teleurstelling naar God"

Wat Judith Stoker betreft is er veel te weinig openheid over psychisch leed, ook in de kerk. Vorig jaar kreeg ze te horen dat ze kampt met een bipolaire stoornis. Over de afgelopen anderhalf jaar schreef ze het boek ‘Ik ben er nog (niet)’. Vandaag spreekt ze zich onder meer uit over het taboe op medicatie onder christenen en deelt ze tips voor mensen die met psychische problemen te maken krijgen én voor hun omgeving: “God schrikt niet van je boosheid en loopt er niet van weg.”

Vorige week vertelde Judith uitgebreid over de periode waarin ze te horen kreeg dat ze een bipolaire stoornis heeft. Ze vindt dat het tijd is voor meer transparantie “Ik vind dat er veel te weinig openheid is over psychisch leed”, reageert Judith als ik dit onderwerp ter sprake breng. “En als het specifiek over bipolaire stoornissen gaat, is dat nóg erger. Ook in de kerk en het christendom zie ik een taboe. Zelf ben ik bewust heel open. Ik hoop dat door mijn openheid andere mensen ook opener worden. Dat heeft onder meer als voordeel dat de omgeving van mensen met een psychische problemen beter gaat begrijpen wat er aan de hand is en hoe ze er het beste mee om kunnen gaan.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Judith Stoker
- Second love is niet aantrekkelijk - het is verwoestend
- Judith heeft een bipolaire stoornis: "Het is Gods genade dat de wanhoop niet won"
- Wat kunnen christenen leren van schandaal rond The Voice of Holland?
- Echtscheiding is een pijnlijke verlieservaring: hoe ga je verder?
- Dit is één van de belangrijkste medicijnen (ook in coronatijd)
Meer over Judith Stoker »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heel waardevol dit. Depressieve mensen zijn vaak dubbel eenzaam omdat de omgeving er niets van snapt. Dat komt ook omdat een depressief iemand zich verstoppen wil. Het werkt genezend om zich hierin te uiten.