cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Eline
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

18 oktober 2022 door Jeffrey Schipper

Eline wilde een jongen zijn (totdat Gods Woord tot leven kwam)

“Er was een tijd dat ik een jongen wilde zijn en absoluut niet wilde trouwen. Nu ben ik God dankbaar dat hij mij een man en vier kinderen heeft gegeven.” Eline* had ervoor kunnen kiezen om haar transgenderidentiteit te omarmen, maar daar heeft ze bewust niet voor gekozen, zo vertelde ze vorige week tijdens het mini-symposium van Bijbels Beraad M/V over transgenderisme.

Het gebeurde eens dat haar man met bloemen voor Eline stond. Ze had geen idee waarom. Het bleek hun trouwdag te zijn. “Dat heeft een reden”, maakt de vrouw duidelijk. “Het zijn restjes van mijn vroegere leven toen ik mij man voelde.” Trouwen kwam daarom lange tijd niet in haar woordenboek voor. “Van jongs af aan wilde ik een jongen zijn”, zo vertelt zij. “Daar heb ik geen goede verklaring voor. Destijds dacht ik dat ieder meisje een jongen wilde zijn. Zo groeide ik op in een gezin van zes kinderen. Ik had weinig vriendinnen, want meisjes vond ik niet interessant. Ik was me er niet echt bewust van. Ik groeide gelukkig op met Bijbelse normen en waarden. Dat is mijn redding geweest. Diep vanbinnen wist ik dat God er is en wilde ik naar Zijn Woord leven.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
"Toch wilde ik God meer gehoorzaam zijn dan mijn eigen gevoelens."Wauw!! Wat een prachtig getuigenis voor ieder kind van God, wat onze omstandigheden ook mogen zijn.

Gods zegen voor deze vrouw en haar gezin!