cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Emiel en Tirsa Bolks en kids
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

12 september 2022 door Jeffrey Schipper

Emiel en Tirsa kleuren buiten te lijntjes: "Een strakke kerkstructuur loslaten is behulpzaam"

“Er zijn meer dan genoeg creatieve vormen om mensen te bereiken. We mogen buiten de lijntjes kleuren en daar word ik enthousiast van”, vertelt Emiel Bolks. Samen met zijn vrouw Tirsa en zijn kinderen, verhuisde hij in 2015 van Urk naar Emmeloord om een bijzondere droom te verwezenlijken: het christelijk geloof op een concrete manier zichtbaar maken bij buurtbewoners. Cvandaag sprak met Emiel en Tirsa over het initiatief Zuid Zoekt Emmeloord. “Soms is het behulpzaam om een strakke kerkstructuur los te laten.”

Emiel vertelt over de aanleiding van hun verhuizing naar Emmeloord. “Onze moedergemeente – Vrije Baptistengemeente Fontein – had te maken met een getalsmatige groei, waardoor de zaal te klein werd. Daarom werd er hardop nagedacht over het opstarten van een nieuwe kerkelijke gemeente. Nadat een visiegroep zich hiermee bezig ging houden, kwam het missionaire verlangen naar boven. In deze omgeving zijn genoeg kerken, maar hoe reiken we uit naar hen die niets met het evangelie en de kerk hebben? Tijdens die zoektocht werd het starten van een missionair project in Emmeloord steeds concreter.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Van zo'n verhaal word ik zo blij!

Zo mooi dat mensen vragen naar de wil van God en dat Hij dan antwoord geeft en de weg wijst.

Dat 'boven', 'binnen' en 'buiten' is ook mooi gevonden.

Van harte Gods zegen, wijsheid en geduld toegewenst!