cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jos Strengholt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

26 augustus 2022 door Jos Strengholt

Zeven fouten die Jos Strengholt in zijn werk in Egypte maakte: 7. Mijn seculiere wereldbeeld

Misschien wel mijn meest substantiële fout: Ik kwam naar Egypte met mijn seculiere westerse wereldbeeld. Jawel, ik was uiteraard een gelovige christen - maar toch. Ik was doordrenkt met het seculiere denken, dat er een werkelijkheid is waarin we leven - de natuur - en die we kunnen beschrijven op een soort objectieve manier, desnoods zonder God. En als je dan in God gelooft, geloof je ook in een bovennatuur. 

Hoe het proces van ‘anders gaan denken’ verliep weet ik niet meer, maar op een zeker moment besefte ik dat ik toch wel op een heel andere manier tegen de werkelijkheid en mijn geloof was gaan kijken. En dit bovenal door omgang met christenen en moslims in Egypte. Misschien raakte dit wel het hart van het begrijpen van de Egyptische cultuur.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Dank voor het delen van deze waardevolle boodschap. In de spiegel kijken is voor ons confronterend, maar ook relativerend t.o.v. onze individualistische cultuur.