cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Christa Tomassen-Heek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

22 september 2022 door Nienke Alblas

Christa ging door een heftige tijd: "Ik werd wakker in het ziekenhuis"

Op jonge leeftijd werd bij Christa Tomassen-Heek een leverziekte gediagnosticeerd. Ze kwam op de transplantatielijst. Na jaren van vermoeidheid, wisselende hormonen en uiteenlopende klachten, belandde Christa in het ziekenhuis. Ze had een bloedvergiftiging, waardoor ze bijna in coma was geraakt. "Ik ben zondagavond naar bed gegaan, weet ik nog, en ik werd wakker in het ziekenhuis", vertelt Christa aan Cvandaag. In een tweeluik deelt ze haar verhaal over ziekte, depressie, rouw en kinderloosheid, waar ze over schrijft in haar boek Mijn leven overhoop.

Het was voor Christa erg vreemd om geen herinnering meer te hebben aan de bloedvergiftiging. "Als niemand mij had verteld over die nacht, dan had het net zo goed niet gebeurd kunnen zijn", aldus Christa. De familie en doktoren van Christa vertelden dat ze een aanval had gehad, waarbij ze onhandelbaar was geweest. Ze werd vastgebonden toen ze in de ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd. "Mijn lichaam wist nog wel wat er gebeurd was, maar mijn hoofd niet meer."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Jan-Kees organiseerde een dankdienst voor de genezing van zijn dochter: "Een week later kregen we dramatisch nieuws"
- Ds. A. Kort: "De Heere sprak tot mij in een voetbalstadion"
- Het bekeringswonder van Urker koster Luut: "Ik walgde als ik een psalm hoorde en wilde niets met Jezus te maken hebben"
- Paul Blokhuis verloor zijn dochter: "Hoe kan het dat een kind van 18 ermee stopt en iemand van 93 moet wachten op de dood?"
Meer over Levensverhalen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Er staat nog iets in psalm 39: of legde ik mij neer in de hel, zie, U bent daar.

David doorgrond hier iets, waar in veel kerken en bij veel gelovigen geen notie van is: of wij nu leven of gestorven zijn, buiten God kunnen wij niet bestaan. God is er altijd en overal.