cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 februari 2022 door Willem J. Ouweneel

Waarom ik weiger om het manifest tegen de coronapas te ondertekenen

Wat jammer dat het nu net Mona Keijzer is die het initiatief tot een petitie tegen de coronapas heeft genomen. In de zomer van 2021 is zij als staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat op min of meer staande voet ontslagen, weliswaar ‘op de meest eervolle wijze’, maar intussen had ze wel een doodzonde begaan.

Ze had zich namelijk openlijk gekeerd tegen het beleid van het kabinet waarvan zij zelf deel uitmaakte. Zoiets is niet alleen erg onfatsoenlijk, maar het is ook tegen het reglement van orde dat in 1850 is vastgelegd voor de ministerraad; men noemt dit het ‘homogeniteitsbeginsel’. Dat betekent: de regering spreekt altijd met één mond. Is een minister of staatssecretaris het principieel niet eens met een besluit van de ministerraad, dan moet hij/zij uit zichzelf vertrekken of door de minister-president ontslagen worden.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Willem Ouweneel
- Wat kunnen evangelischen van de traditionele kerken leren?
- GerGem-predikanten bekritiseren aloude verzoeningsleer (maar vergeten in de spiegel te kijken)
- De rijkdom van de Psalmen: denk aan Israël en er gaat een wereld voor je open
- Waarom ik als niet-gereformeerde wél blij ben met de Dordtse Leerregels
- Slavernij in de Bijbel: een excuus voor het tot slaaf maken van zwarten?
Meer over Willem Ouweneel »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
De Coronapas is meer dan alleen een tamelijk zinloos instrument en is ingezet om mensen over te halen zich te laten vaccineren door ze onder druk te zetten. Zie uitspraken Hugo de Jonge. Als je geen andere mening meer mag hebben dan die van de overheid en als arts geen kritische vragen mag stellen of andere overtuiging kan hebben zonder dat dat als desinformatie bestempeld wordt is er toch echt iets aan

de hand met ‘vrijheid’. Jammer dat meneer Ouweneel het probleem ervan niet ziet en het afdoet als ‘kretologie om de volksmassa te bespelen’.