cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. H. M. Mulder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

07 februari 2022 door Jeffrey Schipper

Ds. Mulder is blij met zijn leven als dominee: "Tijdens catechisatie zat ik tegenover verloren zonen"

“Ik vergelijk de preek wel eens met een sudderlap. Die bak je op hoog vuur en daarna moet je het vlees laten sudderen, want dan wordt ‘ie het lekkerst.” Ds. H. M. Mulder (31) maakt graag gebruik van beeldtaal om zijn geloofsleven concreet te maken. Wie is deze jonge dominee die vol enthousiasme wekelijks ‘sudderlappen’ bereidt voor de christelijke gereformeerde kerk in Veenendaal? Cvandaag zocht hem op voor een gesprek over vissen vangen, catechisaties en halfvolle of halflege glazen.

Op 19-jarige leeftijd ging zijn hart open voor het evangelie. “Het is niet zo dat ik een losbandig leven leidde”, vertelt Mulder. “Maar op een gegeven moment drong het besef door dat het niet goed zat tussen God en mij. Toen is een zoektocht op gang gekomen, waarbij ik op een andere manier naar preken leerde luisteren. Ook bezocht ik regelmatig jongerenavonden van Stichting Jij daar! Dat heeft mij geholpen om te ontdekken wie God daadwerkelijk is en om te mogen geloven dat de Heere Jezus ook voor mij is gestorven en opgestaan. Er ontstond geestelijke honger. Voorheen las ik uit gewoonte uit de Bijbel. Opeens deed ik het Woord van God open, uit nieuwsgierigheid. Niet langer was ik een meeloper. Ik realiseerde mij: ‘Ik kan niet zonder God!’”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

‘Op 19-jarige leeftijd ging zijn hart open voor het evangelie.’

Herkenbaar! Als tiener liftte ook ik nog mee met het geloof van mijn ouders. Op mijn 18e werd ik diep geraakt door een preek over Psalm 42 (‘Heimwee naar God’). Tijdens die preek werd een sluimerende verlangen bij mij naar God door God vervuld. Mijn lievelingslied werd: ‘Prijs de Heer met blijde galmen. Gij, mijn ziel, hebt rijke stof.’

Een 2e mijlpaal passeerde ik 4 jaar later, toen ik voor het eerst van mijn leven vervuld werd met de Heilige Geest.