cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. Henk-Jan Prosman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 november 2021 door Ds. Henk-Jan Prosman

Excuses Paul Visser: wordt de prediking aan banden gelegd?

Ds. Paul Visser heeft zijn excuses aangeboden voor een preek. Ik heb dat eigenlijk nog nooit meegemaakt en ik vind het heel verwarrend.

Ten eerste is het onduidelijk waarvoor hij zich nu precies excuseert. Betroffen de excuses de preek zelf of de interpretaties van de hoorders? IZB-predikant Kees van Ekris had het zelfs al over “de rellerige hoorder” (welke visie op de gemeente zit daar eigenlijk achter?, vraag ik me dan af). “Bij de koppeling tussen het Schriftgedeelte en de werkelijkheid is het ‘niet goed gegaan’”, maak ik op uit de gezamenlijke verklaring van ds. Visser en zijn werkgever, de Inwendige Zendingsbond (IZB). “Ik besteedde te uitgebreid aandacht aan allerlei speculatieve theorieën”, zegt de predikant er zelf over.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Henk-Jan Prosman
- Ik ervaar groeiend ongemak met de opstelling van Kees van der Staaij
- Politiegeweld in Nederland heeft ingrijpende gevolgen
- Waarom ik als christen een zekere sympathie heb voor complottheorieën
- Invloed van radicale linkse christenen in Nederland was groter dan we denken
- Wat dominee Henk-Jan Prosman mist tijdens deze coronacrisis
Meer over Henk-Jan Prosman »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
De indruk wordt gewekt dat er druk is uitgeoefend vanuit de gedeeltelijke werkgever van ds. Visser. Ik kan niet beoordelen of dit waar is, maar vind het wel opvallend dat juist in dit geval commotie is ontstaan. Het grootste deel van de lezers of luisteraars hebben slechts een deel van zijn preek gelezen of gehoord, die door gedienstige geesten al in hapklare brokken was geknipt. Mensen die de moeite genomen hebben om de totale dienst te volgen zouden kunnen constateren dat Visser vanaf het begin voorzichtig in zijn uitspraken was.