cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
christian verwoerd
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

29 april 2021 door Christian Verwoerd

Deze ene vraag zal opwekking geven

Toen Petrus op de Pinksterdag met veel vrijmoedigheid begon te preken, werden de mensen ‘diep in het hart geraakt’. Zij vroegen aan de discipelen: ‘wat moeten wij doen?!’ Na het stellen van deze vraag brak er een grote opwekking uit, en ik geloof dat deze vraag precies laat zien wat wij missen vandaag de dag in de christelijke wereld.

Het is niets nieuws dat we leven te midden van egocentrische wereld. Maar ook in Gods gemeente en de christelijke muziek dreigt het geloof steeds egocentrischer te worden, in plaats van op God gericht. Een egocentrisch (ik-gericht) geloof is altijd bezig met vragen als: Wat wil God voor óns doen? Hoe kunnen wíj er gelukkig van worden? Hoe kunnen wíj vrede in ons hart krijgen? Hoe maakt geloof óns leven fijner? Als we ons alleen met deze vragen bezighouden, komen we nooit toe aan Góds wil, aan Zijn verlangens en waar Hij mee bezig is. Terwijl niet wij, maar Hij God is, en alles in het universum om Hem draait. De essentie van het begrip ‘God’ is juist dat Zijn wil het belangrijkste is. Want iemand is pas god als hij/zij het voor het zeggen heeft. Daarom is het zoeken van de wil van God helemaal inherent aan geloven. Christ is either Lord of all, or is not Lord at all.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Christian Verwoerd
- Wat wij kunnen leren van het krachtige getuigenis van de eerste christenen
- De onzichtbare hand van God: een vernietigingsplan werd op het nippertje voorkomen
- Durven wij op te treden tegen verval en onreinheid in Gods huis?
- Corona vraagt om leiders zoals koning David
- In Nederland woedt een oorlog tegen het gezin
Meer over Christian Verwoerd »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Amen! De vraag 'Wat moeten wij doen?" (Hand. 2:37) werd direct voorafgegaan door het slot van Petrus' preek: "Laat het hele volk van Israël er daarom zeker van zijn dat Jezus, die u gekruisigd hebt, door God tot Heer en messias is aangesteld." (vs. 36). Dát was de centrale boodschap van de apostelen: "Jezus is Heer/Messias". De nadruk lag niet op ons, maar op Jezus als Heer en Messias (gezalfde)!