cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 januari 2021 door Redactie

Van der Staaij kritisch tijdens coronadebat: "Kunnen niet eindeloos samenleving op slot blijven zetten"

Dinsdag vond er in de Tweede Kamer opnieuw een coronadebat plaats. Natuurlijk ging het daarbij over de vaccinaties die voor de deur staan. SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij toonde zich kritisch op de coronamaatregelen. Gert-Jan Segers (ChristenUnie) bekende zich ongemakkelijk te voelen als hij ziet hoe voortvarend het vaccineren in andere landen gaat. CIP.nl vatte de bijdrages van de christelijke partijen samen.

Het ging er soms heftig aan toe tijdens het debat. De Kamer was uiterst kritisch op het handelen van minister Hugo de Jonge en minister-president Mark Rutte. Dat leidde soms tot behoorlijke aanvaringen en zelfs moedeloosheid bij de bewindslieden. “Ongelooflijk”, mompelde De Jonge in de microfoon nadat hij voor de zoveelste keer zeer kritisch werd benaderd door een Kamerlid. Er was vooral veel kritiek op het feit dat Nederland één van de laatste landen binnen Europa is met vaccineren. De vaccins zijn al twee weken in Nederland en pas vandaag wordt de eerste Nederlander gevaccineerd.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
De vraag is inderdaad waar het omslagpunt ligt waarop het middel van de maatregelen erger is dan de kwaal. De Griekse generaal Pyrrus versloeg ooit 2x de Romeinen, maar met zware verliezen. Aan zijn uitspraak "Nog zo'n overwinning en ik heb geen leger meer" danken wij de uitdrukking Pyrrusoverwinning.

Misschien krijgen we het virus eronder, maar hopelijk niet "nog zo'n overwinning en we hebben geen economie, of gezondheidszorg meer".