cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Tekeningen ritueel misbruik
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

07 december 2020 door Sjoukje Dijkstra

Mara werd ritueel misbruikt: “Als God almachtig is, hoe kon Hij toekijken en niets doen?”

Van tevoren waarschuwde ze al in een appje. “Als je niet gelooft dat het bestaat, wil ik niet met je spreken.” Het overkwam haar – net als andere slachtoffers van ritueel seksueel misbruik –  al te vaak. Dat ze niet geloofd werd. Dat wil Mara niet weer. Te pijnlijk. Het kost haar moeite, laat ze weten om haar verhaal te vertellen.

Let op: dit artikel bevat schokkende details over misbruik.

Ze heeft een dissociatieve stoornis (DIS). Dat wil zeggen dat ze daardoor moeite heeft bij bepaalde herinneringen te komen. Toch vertelt ze – af en toe met een hapering en diep geëmotioneerd - haar verhaal: een gruwelijk relaas van een vrouw die vanaf 0 jaar misbruikt en ritueel werd opgeleid tot seksslavin door haar eigen moeder. “Nooit noemde ze me bij mijn naam. Ik was hét, niks, niemand, niet eens een kind. Een hoofdknikje, een blik, een knip met de vingers, meer dan dat gunde ze me niet.”

Het was haar redding dat haar moeder uiteindelijk overleed. Mara vertelt: "Zij heeft me vanaf mijn geboorte opgeleid. Dat begon door fysieke voorbereiding met kaarsjes, stokjes, met balletjes eraan. Zo maakte ze me vanaf beneden steeds meer open. Ook deed ze me pijn, terwijl ze me stil hield. Toen ik later in de groep zelf baby’s gedwongen werd voor te bereiden, liet mijn moeder me vol trots en venijn in de ogen zien hoe zij dat deed bij mij. Ze was zo trots dat mijn vader nooit wat heeft gemerkt toen hij nog in huis was, want ze hield me stil met een steentje in een doekje.” Het is nog maar het topje van de ijsberg.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Seksueel misbruik
- Marianne werd verkracht: "Mijn vertrouwen in God is gegroeid"
- Schokkend onderzoek bevestigt misbruik en verkrachting door Ravi Zacharias
- Studenten doorbreken taboe seksueel misbruik: "Het gebeurt in 'normale' gezinnen uit de kerk"
- Slachtoffer van seksueel misbruik vraagt zich af: "Is het ooit nog mogelijk om los te komen uit die wereld?"
- Beth Moore verlaat Southern Baptist Church: "Misstanden in strijd met het evangelie"
Meer over Seksueel misbruik »

Meer lezen over het onderzoek van Argos? Klik hier

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat een afschuwelijk verhaal! Ik kan alleen maar huilen dat er dit soort dingen gebeuren en een kwetsbaar kind geen enkele kans heeft op bescherming ????. Beschadigd voor het leven...

Kom Heere Jezus kom spoedig!