cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
debat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

28 oktober 2020 door Redactie

Republikeinen christelijk en Democraten goddeloos? "Ik geloof dat niet"

“We denken in hokjes. Republikeinen zijn christelijk en Democraten zijn goddeloos. Ik geloof niet dat dat echt zo is.” Dat zei Amerika-kenner Bertine Moenaff recent tijdens een aflevering van De Ongelooflijke Podcast. Daarin ging het met name over religie in de Verenigde Staten en het verschil met Nederland: “In Nederland is het not done om als politicus over je persoonlijke geloofsbelevenis te praten.”

Tijdens deze aflevering van de populaire podcast waren Amerika-kenner Bertine Moenaff en hoogleraar James Kennedy te gast bij journalist David Boogerd en theoloog Stefan Paas. Kennedy is van Amerikaanse komaf en werkzaam bij Utrecht University College. Moenaff werkte eerder voor een Democratisch congreslid.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Ik heb met Biden moeite om hem te herkennen als christen, vanwege zijn ethische standpunten (wat ik overigens ook heb met Siegrid Kaag). Maar met Trump heb ik meer moeite, omdat Trump zichzelf verkondigt als een gezalfde van God. Trump mag dan tegen abortus zijn, hij neemt nogal een loopje met de waarheid.Ondertussen ben ik maar blij dat wij een breder kiesstelsel hebben en dat ik ook niet hoef te oordelen over beide heren. Ik wens het hele land Gods zegen toe. Dat hebben ze daar hard nodig. De rest van de wereld overigens net zo goed.