cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Robert Plomp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

28 september 2020 door Robert Plomp

Iedereen legt onbewust de Bijbel uit zoals het in eigen straatje past

In deze column schreef ik over het vrij algemeen aanvaarde christelijke principe dat Gods normen heilzaam zijn. Gods geboden zijn niet willekeurig of arbitrair. Als iets niet toegestaan is is dat omdat het gevaarlijk of ongezond is, ons geloof schaadt of bijvoorbeeld instabiliteit veroorzaakt. Hoewel zo'n beetje elke christen dat onderschrijft leverde deze column veel verontwaardigde reacties op. Dat was natuurlijk mijn eigen schuld, want ik gebruikte onder andere het controversiële onderwerp "homoseksuele relaties" als voorbeeld. Nu volgde op de column een aantal terechte tegenwerpingen die eigenlijk niets te maken hadden met de kern van het betoog. Op een aantal van deze reacties wil ik ingaan.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Robert Plomp
- Gereformeerde Bond raakt los van eigen missie en verzwakt belijden van de kerk
- Hoe Paulus met 'de grot van Plato' alle christelijke discussies in een ander licht plaatst
- Ieder mens representeert God
- Waarom ik wil dat er dingen veranderen in de kerk
- 19 vragen aan tegenstanders van vrouwelijke ambtsdragers
Meer over Robert Plomp »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Richard Plomp doet zelf wat de titel aangeeft als hij meent dat er t.a.v. homoseksualiteit geen sprake van een verbod van God.Liefdegebod is belangrijk, maar bedenk dat Gods ge- en verboden vanuit Zijn liefde zijn gegeven. Wat ik in het betoog mis, is het wijzen op iemands persoonlijke relatie met God (dan hoeft zelfs ‘verplicht’ celibaat geen enkel probleem te zijn) en op de onmisbare leiding van de Heilige Geest bij het recht verstaan van Gods Woord. We hebben Woord én Geest nodig. Liefde en waarheid horen onlosmakelijk bij elkaar.