cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Anne borkent
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

17 juli 2020 door Patrick Simons

Toen de wereld van Anne instortte, gebeurde een wonder: "Een donkere deken werd van me afgetrokken"

Anne Borkent is samen met zijn vrouw Jedidja voorganger van de C3 Rivers kerk in Arnhem en Nijmegen. Dat had hij zo’n 20 jaar geleden absoluut niet kunnen bedenken. Vanwege een burn-out en chronisch vermoeidheidssyndroom moest hij stoppen met zijn studie en zijn werk. Anne vertelt hoe een absoluut dieptepunt een hoogtepunt werd. “Ik zag een duistere aanwezigheid van mij weggaan. Het voelde alsof er een donkere deken van me werd afgetrokken.”

Anne groeit op in de kerk en besluit daarna Econometrie gaan studeren. Hij is altijd al een streber geweest en neemt alleen genoegen met het beste. Zo dwingt hij zichzelf om tentamens altijd in één keer te halen. Naast zijn studie werkt hij ook nog op Schiphol als schoonmaker en als student-assistent op de universiteit. Op het moment dat hij ook nog wordt verkozen als voorzitter van de studievereniging gaat het mis. “Er gebeurde iets raars. Iedere keer wanneer ik naar de universiteit ging om te werken aan een opdracht, werd ik ziek. Ik kreeg koorts en begon me heel slecht te voelen. Eerst dacht ik natuurlijk dat het gewoon een griepje was.” Anne blijft een poosje thuis om uit te zieken en gaat daarna weer aan de slag. Maar het gevoel keert direct weer terug. “Zodra ik achter een computer ging zitten, begon alles te draaien. Het voelde alsof ik watten in mijn hoofd had, alsof ik niet kon nadenken.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Jan-Kees organiseerde een dankdienst voor de genezing van zijn dochter: "Een week later kregen we dramatisch nieuws"
- Ds. A. Kort: "De Heere sprak tot mij in een voetbalstadion"
- Het bekeringswonder van Urker koster Luut: "Ik walgde als ik een psalm hoorde en wilde niets met Jezus te maken hebben"
- Paul Blokhuis verloor zijn dochter: "Hoe kan het dat een kind van 18 ermee stopt en iemand van 93 moet wachten op de dood?"
Meer over Levensverhalen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heel mooi getuigenis en wat het bovennatuurlijke betreft, zo herkenbaar. Dank u wel