cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

10 juli 2020 door Piet van Midden

In coronatijd dreigen veel kerken een onbewoond eiland te worden

‘Werk jij nog?’ Die vraag krijg ik nogal eens voor mijn kiezen van mensen die hun werk hebben gemaakt van snakken naar het pensioen. Ze vertellen je graag dat ze nog maar ‘een half jaar moeten.’ ‘En dan? Wat moet je dan?’ vraag ik. ‘Dan ben ik vrij.’ Het klinkt alsof de betrokkene verlost gaat worden. Nu kan ik me dat voorstellen als je een baan hebt die aan je gezondheid vreet of een chef die je de tent uit sart. Maar een dominee… kom nou. Een afwisselender baan met meer vrijheid kan ik me nauwelijks voorstellen.

‘Werk jij nog?’ Ik word altijd wat chagrijnig als iemand dat woordje nog gebruikt. Dat is zo doodlopend. Bij een kind zeg je al. Dat zit vol perspectief. ‘Kun jij al fietsen, Marco?’ ‘Heb je al Engels op school, Tess?’ Maar op een gegeven moment gaan mensen nog zeggen. ‘Jij op jouw leeftijd nog Engels leren…?’ Zeg het vooral niet tegen mij. ‘Nog niet’ zou de ware pessimist nu stilletjes denken.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Kleine groepen, dat is het m.i helemaal! huizen die de wereld veranderen. En dan samen eten volgens het Alphacursusprincipe. Daar kan samen reizen nog wel bij! Vooral om de Blijde Boodschap door te geven.