cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

17 april 2020 door Piet van Midden

Dominee Piet van Midden snakt naar morgen

In zijn nieuwste column op CIP.nl schrijft dominee Piet van Midden over de dag van morgen. Samen met zijn vrouw en kinderen snakt hij naar het einde van de huidige coronacrisis. Ook vraagt hij zich af of we de digitale snelweg erin moeten houden als een heilsweg: 'Het christendom zou nooit van de grond zijn gekomen als Jezus een website had geopend en een internetcursus christelijke ethiek was gestart.'

Een mens leeft niet van vandaag, maar van morgen. Je kunt natuurlijk wel een beetje bij de dag leven, maar dat lijkt mij meer een maniertje dan een levensvisie. Als je weet dat je morgen een nare operatie moet ondergaan, staat de dag van nu al onder spanning, hoewel het misschien een doodgewone dag is. Daar ontkom je gewoon niet aan. En omgekeerd: als het morgen feest is, is het vandaag ook al een beetje feest. Ik heb een familie gekend die in een nauwelijks bewoonbaar huis woonde. Ze klaagden terecht steen en been bij de woningbouwvereniging. Toen hun eindelijk een huis werd toegewezen in een nieuwbouwproject, moesten ze nog maanden wachten, maar in die tijd heb ik ze niet meer over hun bouwval gehoord. Ze woonden in een krot maar ze leefden in een nieuw huis.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

B
ja het is waar ,en af en toe moet het schuren .polijsten maar die ethiek he .komt u een keer op de koffie? Als u toch in schoonhoven bent voor de biologische groente.