cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Fred
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 december 2019 door Fred de Vries

Kerst met Greta Thunberg

Volgens Time Magazine was ze de persoon van het jaar. Daar kijken we niet vreemd van op, toch? Constant in het nieuws, voorpagina’s met haar twee vlechtjes en onderwerpen van gesprek bij talkshows, vooral die van linkse kerk. En bij al die media-aandacht die zij krijgt, vraag ik me altijd af wat ik me wel vaker afvraag bij mensen: Hoe viert zij kerst?

Ze is zestien jaar en schijnt een lichte vorm van autisme te hebben. Er zal wel een kunstkerstboom zijn waar de ballen kaarsrecht onder elkaar hangen. Voordat u stelt dat ik geen grappen mag maken over deze stoornis; u heeft kennelijk het kerstbordeel in ons Vriezenest niet gezien en laat ik maar niet vertellen wie verantwoordelijk was voor de inrichting.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Het wordt tijd dat de grenzen dicht gaan
- Hoe relevant zijn berijmde psalmen nog na 250 jaar?
- Het antisemitisme van Baudet: enige bescheidenheid zou gepast zijn
- Ik gun iedereen in de vakantie een Bethel-momentje
- Is Johan Derksen martelaar van het vrije woord?
Meer over Fred de Vries »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
Meisje Thunberg zou toch op school moeten zitten? Ze is toch nog leerplichtig? En ze zeilde met een zeer luxe zeiljacht naar de VSA, dat jacht bouwen liet al een enorme ecologische afdruk achter, en ik maak me sterk dat er geen (diesel)motoren achter dat jacht hingen. Dat was wel het geval bij de dure Catamaran waarmee ze terug naar Europa voer, uitgerust met twee diesel(!) motoren. Hoe consequent ben je? Het gaat uiteraard om de beeldvorming in de klimaathysterie.