cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Matthijs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

22 juli 2019 door Matthijs Vlaardingerbroek

Helaas, er komt geen opwekking

Veel christenen kijken uit naar een opwekking die plaats gaat vinden. Tevergeefs zo betoogt Matthijs Vlaardingerbroek in zijn nieuwste column op CIP.nl.

Als kind groeide ik op in een traditionele evangelische gemeente, waar we elke zondag uit de Johannes de Heer zangbundel zongen. Natuurlijk werd dit begeleid door een Hammond orgel. Wij waren een echte Maranatha gemeente. Ons werd geleerd dat de opname van de gemeente elk moment kon plaatsvinden en dat Jezus ergens in de jaren 80 terug zou komen. Dit had vooral te maken met het punt wanneer de (toenmalige) EEG twaalf lidstaten zou hebben en het voormalige Romeinse rijk hersteld zou worden. Vraag me niet meer naar de details. Vroeger had ik je dit allemaal vers voor vers uit de Bijbel kunnen uitleggen, maar ik ben die kennis wat kwijtgeraakt.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Matthijs over evangelisch Nederland
- Waarom christelijke jongeren de evangelische beweging verlaten
- Dreigen evangelische gemeentes een hele generatie jongeren kwijt te raken?
- Is dit nu tongentaal of verzin ik deze klanken gewoon zelf?
- Waarom groeikerken zich richten op de Biblebelt: "We verwarren marktwerking met opwekking"
- Verdwijnen volwassen christenen stilletjes door de achterdeur van de evangelische gemeentes?
Meer over Matthijs over evangelisch Nederland »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

B
Dit artikel van Matthijs focust we heel erg op de Nederlandse situatie van dit moment. Maar kijk ook eens wat verder in de wereld, dan zien en vooral hoor je toch bijzondere dingen. Zoals een opwekking onder Moslims in Iran. Menselijk onmogelijk maar mogelijk bij God. Daar wordt ik blij van. In Nederland zien we nu vooral teruggang en worden kerkgebouwen gesloten enz. Neemt niet weg dat er ook tekenen van hoop zijn en vooral laten we blij en dankbaar zijn voor elke zondaar die zich bekeert. Dat is het begin van elke opwekking!