cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Abdul-Mutallif
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

19 februari 2019 door Jeffrey Schipper

Abdul vermoordde tientallen christenen: "In een droom zag ik het kruis van Jezus"

Tientallen christenen heeft hij als terrorist de dood ingejaagd. “Met mijn mes heb ik ook zwangere christenvrouwen en kinderen gedood. ‘Wie de profeet Mohammed ontkent moet worden gedood,’ kregen wij te horen.” Zijn naam is Abdul-Mutallif (50). Als moslimextremist was hij actief in verschillende landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. “Op 11 september 2001 hoorde ik juichend dat moslimterroristen de Twin Towers in het christelijke Amerika in vlogen.”

“Ik groeide als moslim op met de overtuiging dat het christendom de vijand is van de islam. Daarom is het geoorloofd om christenen te haten. Omgaan met mensen die zich christen noemen is niet toegestaan. ‘Jezus is de Zoon van God’ beschouwen islamitische geestelijken als een belediging. Met die houding werd ik opgevoed. Ik haatte het christendom met alles wat in mij is.” Om die haat aan te wakkeren volgde Abdul een jihadtraining in Libië. “Tijdens die training werd mij geleerd dat je een held bent wanneer je christenen vervolgd. Iedere dode christen is, is een overwinning.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP in Nigeria
- Hoe het leven van Gyang in één nacht veranderde in een hel
- Bijbelleraar ziet wonderen in Nigeria: "Boko Haram is een zegen voor ons land"
- Bijpraten met Habila: "Christenen wilden mijn auto in de fik steken"
- Abu Bakr haatte christenen en wil nu het Evangelie verspreiden onder moslims
- John ging stiekem naar de kerk: "In de moskee werd haat gepredikt en in de kerk liefde"
Meer over CIP in Nigeria »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat een verhaal zo pittig en ja dat de Here Jezus de weg is door het zien van het kruis wist hij Abdul wat de ware weg is. God zal jou beschermen waar je ook heen gaat Abdul, maar makkelijk zal het niet voor je zijn. Wij zullen bidden dat jou weg de waarheid is om door te vertellen. Het doet mij denken aan Saul Saul waarom vervolg je mij en het werd uiteindelijk Paulus die het evangelie verteld en dat in verschrikkelijke omstandigheden. Raak niet ontmoedigt Abdul je gaat niet alleen door het leven God gaat mee op jou reizen. Gods zegen met jou