cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. M. van Reenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 januari 2019 door Redactie

Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"

"Een wereldwijde beweging wil de door God geschonken scheppingsorde tenietdoen wanneer het gaat om de verhoudingen tussen man en vrouw en het huwelijk. Het huwelijk is echter een te grote gave van God om als het ware tussen de vingers door te laten glippen," stellen verschillende initiatiefnemers* van deze veelbekritiseerde Nashville-verklaring. Ds. M. van Reenen (foto) beantwoordt namens de werkgroep tegenover CIP.nl een aantal belangrijke vragen.

De Nashville-verklaring is in 2017 in Amerika opgesteld, het pamflet waar nu de handtekeningen onder zijn gezet is een vertaling hiervan. In de Nashville-verklaring staat onder meer te lezen dat goede christenen homoseksualiteit altijd dienen af te wijzen. Ook wordt gesuggereerd dat daar genezing voor mogelijk is. De ondertekenaars betogen dat het huwelijk alleen bedoeld is als verbond tussen één man en één vrouw.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Nashvilleverklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Nashville verklaring: Er zijn van die dagen dat ik me schaam dat ik me christen noem
Meer over Nashvilleverklaring »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Eindelijk een duidelijk bijbels standpunt van predikanten die de Bijbel nog serieus nemen . Prijs de Heer daarvoor . Ik wens deze predikanten veel kracht , wijsheid en doorzettingsvermogen want ze zullen gesmaad en verafschuwd worden door zogenaamde tolerante christenen en andere anti-christen . Voor hen geldt : Wees blij als mensen u verachten en vervolgen om “ mijneswil “ Dit is een uitspraak van Jezus .