cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Annemarieke Graveland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

24 januari 2022 door Annemarieke Graveland

Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: Ruth 3

Aan het begin van het derde hoofdstuk van Ruth zegt Naomi tegen haar schoondochter dat ze naar Boaz toe moet gaan wanneer hij die nacht op de dorsvloer is. Dat doet zij en wanneer zij hem treft, ligt hij te slapen tegen een hoop gerst. Zij doet wat Naomi haar als opdracht gaf en gaat aan zijn voeteneinde liggen. Boaz schrikt wakker en Ruth vertelt hem dat hij als losser van hun familie kan optreden. Hij zegt dat hij dat voor haar zal doen, want de mensen in Bethlehem weten dat ze een deugdelijke en moedige vrouw is. Maar er blijkt nog een ander familielid te zijn dat meer aansprak kan maken op zijn recht als losser, omdat hij een naastere verwant is. Hij laat haar die nacht bij haar slapen en voordat ze de volgende ochtend weer naar Naomi teruggaat, geeft hij haar zes maten gerst mee. Naomi voorspelt dat Boaz niet zal rusten totdat hij de zaak geregeld heeft.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Onbevangen de Bijbel door
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 28: De Opstanding)
- Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: De Opstanding (Matteüs 28)
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 27: Mijn Jezus)
- Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: Mijn Jezus (Matteüs 27)
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 26: een zwakke en kwetsbare Jezus)
Meer over Onbevangen de Bijbel door »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
De liefdesrelatie waar Annemarieke naar lijkt te zoeken, wordt niet in verliefdheidstermen beschreven. De rode lijn in de Bijbel gaat om een de ontwikkeling van Gods! liefde en zijn reddingsplan voor deze wereld.

Het Hooglied heeft wel dit soort elementen en laat zien dat o.a. lichamelijkheid uitdrukkelijk Gods idee en geschenk is voor de mensen. Dat wat zo mooi is, wordt vaak verwrongen tot iets eendimensionaals en komt ook steeds weer naar voren in de Bijbel als iets wat de toorn oproept van God.