cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arie de Rover
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 december 2021 door Jeffrey Schipper

Wie een aantrekkelijke kerk wil zijn loopt volgens Arie de Rover een groot risico op afgoderij

“Als je de diepte van genade ervaart, mag elk meningsverschil er zijn. Ik heb er dan ook geen moeite mee als mensen mijn nieuwe boek niet pruimen.” Vorige week vertelde Arie de Rover, schrijver van het nieuwe boek ‘Genadeloos goed’, hoe streven naar een gelukkig en zorgeloos leven Gods genade in de weg kan staan. In dit laatste deel van dit tweeluik spreekt CIP.nl met De Rover over de afgod ‘aantrekkelijke kerk willen zijn’, omgaan met meningsverschillen en ‘lauwe’ christenen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek ‘Genadeloos goed’ van Arie de Rover te bestellen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Prachtig en behartenswaardig interview. Héél sterk vind ik deze uitspraak van Arie de Rover: “Het is onmogelijk dat als jij je aansluit bij een beweging die kostbare genade uitleeft dat je als mens dezelfde blijft. Dat kan niet. Je leven verandert dan per definitie. Die verandering vindt niet plaats op gedragsniveau, maar het verandert je identiteit. Je betekenis en zekerheid haal je dan uit een andere en krachtiger bron.” En ook: “Genade en waarheid horen altijd samen te gaan”.