cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

22 oktober 2021 door Piet van Midden

Juist de Thora staat zomaar tussen joden en christenen in

Soms ben je gewoon een beetje dom. Mijn vrouw en ik liepen, vlak voor corona een spoor van dood en verderf achterliet, op een rommelmarktje dat duidelijk georganiseerd was door een groep gereformeerden van orthodoxe snit. We voelen ons er helemaal top. Allemaal degelijke spullen, overal koffie met gebak, oliebollen, een kaasstalletje en vooral een verrukkelijke boekenkraam. Geen rotzooi, maar oude schrijvers. Ik koop er jaarlijks een paar en het volgende jaar lever ik die weer in en koop ik andere. Allemaal voor het goede doel.

Mijn vrouw trok een boek uit een stapel, met een titel die zoiets uitstraalde als ‘Hoe word ik een goede huisvrouw?’ We bladerden er doorheen: het boek besprak de taak van de huisvrouw van maandagmorgen tot zondagavond. Wanneer je de was moest doen, wat je elke dag op tafel zou zetten, hoe te handelen als je man humeurig thuiskwam van zijn werk, enzovoort. We legden het boek weer terug en liepen door. Twintig passen verder keken we elkaar aan: dat boek moesten we hebben. We snelden terug maar kwamen te laat. We zagen nog net hoe een mevrouw het door ons begeerde boek in haar tas stopte. Gewoon een beetje dom dus. Ik moest het met de oude schrijvers doen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De vogels voederen eerst zichzelf en dan hun jongen. Van hen leerde ik die wijsheid, dat als het ouderdier niet eerst voor zichzelf zorgt, kan het jong ook niet gevoerd worden. Voor vogels is het dus een beetje anders dan in het verhaal hierboven.