cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan Zijlstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

10 september 2021 door Redactie

Acht inspirerende uitspraken van Jan Zijlstra

Donderdag is evangelist Jan Zijlstra (82) overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Hij was misschien wel de meest bekende evangelist in Nederland en bereikte tienduizenden mensen met het evangelie van Jezus Christus. CIP.nl zet acht inspirerende uitspraken van Zijlstra op een rijtje: "Mij mogen ze vergeten. Als ze Jezus maar niet vergeten." 

cvandaag Premium logo

Dit artikel is je cadeau gedaan door cvandaag Premium lid Patrick Simons.

Word ook lid

1. Over zijn andere taak
In een duo-interview met Arno van der Knaap geeft Zijlstra tegenover CIP.nl aan dat hij bij Stichting Wings of Healing een voorganger heeft aangesteld die zijn rol op het vlak van het leiden van de gemeente heeft overgenomen: ”Weet je, na 82 jaar is het wel goed zo. Ik heb nu een andere opdracht, ik ben bezig met het doorgeven van mijn geestelijke erfenis aan de volgende generatie.”

2. Over de verzoening met Arno van der Knaap met wie hij een conflict had
Na elkaar jaren niet gesproken te hebben door een uit de hand gelopen conflict, sluiten beide pastors elkaar weer in de armen. ”Die verzoening was belangrijk”, vertelde Zijlstra tegenover CIP.nl. ”Omdat dát het hart van God is. Jezus sprak over vergeving als iets dat we keer op keer op keer moeten toepassen.”

"Vergeving is altijd de sleutel. Ik heb vele malen meegemaakt dat mensen door vergeving genazen."

3. Over de kracht van vergeving
”Een aantal jaar geleden was er een vrouw bij een genezingsdienst in Biddinghuizen met een blind oog en een doof oor. Ik bad voor haar en er gebeurde in eerste instantie niets. Ik vroeg aan haar of ze nog iemand moest vergeven en er kwamen allerlei dingen tevoorschijn. Voor een volle zaal ging zij de mensen vergeven door wie ze blind en doof was geworden. Het was heel ontroerend. Ik bad opnieuw voor haar en het oor ging gelijk open en vervolgens werd ook haar blinde oog hersteld. Vergeving is altijd de sleutel. Ik heb vele malen meegemaakt dat mensen door vergeving genazen.”

4. Over de vele genezingen die hij meemaakte
”Wonderen en genezingen zijn niet het belangrijkste. Ik ben bovenal een zielenwinner. Mensen moeten het evangelie van Jezus Christus horen en een relatie krijgen met God.”

5. Over gelovigen en ongelovigen
In gesprek met Groot Nieuws Radio stelde Zijlstra in 2010 het opvallend te vinden dat ongelovigen makkelijker genezen dan gelovigen: ”Zij zitten nog niet met een geestelijke ballast. Mensen die in traditionele kerken zijn opgegroeid hebben de geestelijke opvoeding gehad dat wonderen niet meer gebeuren.”

6. Over onze taak in het Koninkrijk
”Ook jij bent waardevol en ook jij mag meehelpen in Gods Koninkrijk.”

"Mij mogen ze vergeten, als ze Hem maar niet vergeten." 

7. Over de Bron van wonderen en genezingen
Tegenover Trouw vertelde Jan Zijlstra over het motto van de genezingsdiensten: ”Het motto ’Ga richting Jezus, ga richting het wonder’ hebben we altijd gebruikt. Dat is het allerbelangrijkste. Mij mogen ze vergeten, als ze Hem maar niet vergeten. Ik wijs alleen maar mensen de weg. Verwacht niets van een mens, maar van Jezus.”

8. Over twijfel
In gesprek met Trouw is de evangelist eerlijk over zijn geloofsleven: ”Natuurlijk twijfel ik weleens, maar als ik dat doe, lees ik Gods Woord en stijg ik boven die twijfel uit. Jezus’ woorden geven mij kracht.”

cvandaag Premium logo

Christenen die meer diepgang willen kiezen voor cvandaag Premium

Je las net een gratis cvandaag Premium artikel. Meld je aan en start je gratis maand.

Start je gratis maand

Jan Zijlstra
- Jan Zijlstra: een sterke persoonlijkheid die geen enkele concurrentie naast zich duldde
- Evangelist Jan Zijlstra (82) overleden: "Nederland verliest een van zijn bekendste evangelisten"
- Media vragen zich af of Jan Zijlstra was gevaccineerd: begrijpelijk of ongepast? - CIP Podcast
- Wat kunnen christenen leren van Jan Zijlstra? Martin Koornstra antwoordt
- Terugluisteren: Arno van der Knaap en Hans Maat over Jan Zijlstra
Meer over Jan Zijlstra »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties