cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
opperrabbijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

05 juni 2020 door Opperrabbijn Jacobs

Enkel respect voor dode Joden? - Dagboek van een opperrabbijn

Het zou vandaag een rustige dag worden, dacht ik. Geen politiek, geen gezeur, maar wel mensen bezoeken, eenzaamheid doorbreken. Belangrijk, maar niet spannend. Het is nu inmiddels 17:25 uur en begin ik mijn dag (en nacht) boek te schrijven. De km-teller stond aan het eind van de dag op 289 km, zes bezoeken en uren rijden. Of beter gezegd: uren telefoneren. Mijn vaste chauffeur reed en ik belde of werd gebeld.

Interessant dat bij adres A alle ramen open stonden vanwege ventilatie, plastic handschoenen klaar stonden en ontsmettingsmiddel. Bovendien stonden in de grote kamer de stoelen op veilige afstand van elkaar opgesteld. Op een ander adres zat ik te kleumen van de kou buiten voor een gesloten raam. De oude dame zat achter het raam binnen en we spraken via de microfoon die voor mij buiten stond op een tafel en voor haar binnen. Prachtig om te zien hoe blij ze was met mijn bezoek.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Dagboek van een Opperrabbijn in coronatijd
- Onverwachte inval van Handhavers - Dagboek van een opperrabbijn
- Waarom zwijgen anti-racisten over slavinnen in Nederland? - Dagboek van een opperrabbijn
- Hoe Bep in het voorportaal van de hel op bijzondere wijze ontsnapte aan deportatie
- Reprimande van ministerie voor Nederlandse consul die duizenden Joden redde - Dagboek van een opperrabbijn
- Columnist in RD schrijft demoniserende verhalen - dagboek van een opperrabbijn
Meer over Dagboek van een Opperrabbijn in coronatijd »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De Raad van Kerken stop je helaas niet met politiek correcte argumenten, maar wel met veel voorbeelden van wegkijken om ze beschaamd te maken met hun eeuwig anti-christelijk wegkijken.

Voorbeeld: de rol van Maarten Luther en hoe hij aan het einde van zijn leven, omdat Joden zich maar niet bekeerden (Paulus wel toch?), aangaf desnoods hun synagogen te verbranden. Was dat de reden dat in Duitsland Hitler geleidelijk aan de Joden zo gemakkelijk kon uitsluiten... en de Kristallnacht...?