Christelijke leraar die ontslagen werd na arrestatie op straat wint rechtszaak

Engelsman Andy Nix werd door zijn werkgever ontslagen, omdat hij naar eigen zeggen in zijn vrije tijd op straat preekte. De christelijke leraar werd in juli 2021 in Leeds gearresteerd, waarop de school besloot hem te ontslaan. Nix liet het daarbij niet zitten en spande een rechtszaak tegen hen aan. Mét succes, meldt The Christian Post.
Het Temple Moor High School, de voormalig werkgever van Nix, is de leerkracht zo’n 7000 Engelse pond schuldig. Omgerekend betreft dat een bedrag van ruim 8000 euro. Dat kondigden advocaten die Nix vertegenwoordigen gisteren aan.
Nix zegt dat de school hem discrimineerde vanwege zijn christelijke overtuiging en hem ontsloeg vanwege zijn preekactiviteiten op straat. In juli 2021 werd de leerkracht, samen met een andere straatprediker, aangehouden. Op videobeelden was echter te zien dat de twee herhaaldelijk door de menigte mishandeld werden. Van McConnell, de tweede straatpredikant, werd naar verluidt ook enkele bezittingen gestolen. De twee spraken zich uit tegen de LHBTI-ideologie en trokken daarmee de aandacht.
Nix werd gearresteerd voor een vermeende overtreding van de openbare orde en moest een dag in een politiecel verblijven. Hij vertelde lokale media dat agenten om 2 uur 's nachts op zijn deur bonkten om hem te ondervragen, maar hij weigerde.
De politie liet in augustus 2021 alle aanklachten tegen Nix vallen, maar daarmee was de kous niet af. In maart 2022 moest Nix verantwoording afleggen aan zijn werkgever, nadat hij aan lokale media vertelde dat hij van plan was om de politie aan te klagen vanwege zijn arrestatie. De directeur van de school, Matthews West, impliceerde dat Nix gearresteerd was voor "homofobe opmerkingen". Ook zou Nix gezegd hebben dat 'homo's in de hel zullen verbranden.' De leraar ontkende dit echter.
Nix hield vol dat hij door West onder druk werd gezet om zijn christelijke overtuigingen met betrekking tot seksualiteit en gender af te zweren. West beval Nix naar verluidt onmiddellijk het pand te verlaten, waarna Nix een klacht indiende bij een rechtbank wegens intimidatie en discriminatie. De advocaten van Nix zeggen dat hun cliënt werd gediscrimineerd vanwege zijn christelijke geloofsovertuiging en dat de redenen voor zijn ontslag gebaseerd waren op "van horen zeggen"
Praatmee