cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Israël
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 mei 2023 door Patrick Goede

Miljoen christenen gemobiliseerd om te bidden en vasten voor Israël deze week

Verschillende christelijke en messiasbelijdende joodse organisaties van over de hele wereld nemen dit jaar deel aan de 'Isaiah 62 Global 21-Days of Prayer and Fasting'. Dit houdt een 21 dagen durende periode van bidden en vasten in die gebaseerd is op Jesaja 62. Het gaat in het bijbelhoofdstuk over Gods toekomstig herstel en de verheerlijking van Jeruzalem (Sion).

Het wereldwijde vasten, dat al op 7 mei begonnen is en nog duurt tot 28 mei (Eerste Pinksterdag), begon in het International House of Prayer (IHOPKC) in Kansas City. Dit bekende gebedshuis wordt gerund door Mike Bickle en heeft sindsdien gezelschap gekregen van verschillende andere christelijke en messias belijdende joodse organisaties. 

Jesaja 62 zegt dat God 'wachters' op de muren van Jeruzalem plaatst om voorbede te doen voor de stad totdat Hij Zijn beloften vervult. De beweging probeert hier deze week vorm aan te geven door meer dan 1 miljoen mensen bijeen te brengen om voor Israël te bidden in aanloop naar het bijbelse feest Sjavoeot (Wekenfeest). 

Grote Opdracht
Volgens een video die IHOPKC over de themaweken publiceerde is het vasten bedoeld om "het verband tussen Gods zegen voor Jeruzalem en de vervulling van de Grote Opdracht" te benadrukken. Bickle zei dat het vasten oorspronkelijk zelfs alleen bedoeld was voor de staf van zijn bediening. De IHOPKC-leider zei dat hij echter door zijn enthousiaste stafleden werd uitgedaagd om er een internationale beweging van te maken.

Daarop besloot Bickle een aparte website te creëren die alleen gericht is op het bidden en vasten. Zo kan de website dienen als informatiecentrum voor groepen en bedieningen van over de hele wereld die deelnemen aan deze 21-daagse van bidden en vasten. 

Bickle hoopt naar eigen zeggen "100 miljoen voorbidders voor Israël te verzamelen". Een belangrijke motivatie voor veel christenen om te gaan vasten is de hoop en verwachting dat er een grote bekering van het Joodse volk tot de Messias, Jezus, zal plaatsvinden voordat Hij terugkeert. In Romeinen 11 spreekt Paulus over de huidige verwerping van Jezus door Israël, en dat Israël door de heidenen tot jaloezie wordt "gedreven", aldus Bickle.

Dr. Seth Postel, academisch decaan van het One for Israel Bible College, heeft onlangs een video uitgebracht over de profetische betekenis van Jesaja 62. Ook legt hij in de video uit hoe gelovigen de passage kunnen gebruiken om te bidden voor Israël. Bekijk de video hieronder:

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De grote opdracht van christenen is om aan alle volkeren het goede nieuws van Jezus te vertellen en dat men Hem mag/moet aannemen om een kind van God te kunnen worden en bij Zijn volk te kunnen behoren en Gods erfgenaam te worden (Gal. 3:29), en gered te zijn voor tijd en eeuwigheid.