cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Yael Eckstein
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 maart 2023 door Patrick Goede

Hoe deze organisatie een Bijbelse profetie probeert te vervullen door Joden naar Israël te brengen

Yael Eckstein is directeur van International Fellowship of Christians and Jews, een organisatie die zich inzet om Joden en christenen gezamenlijk op te laten trekken. Dat niet alleen, door Joden te helpen naar Israel terug te keren, probeert de organisatie ook een Bijbelse profetie in vervulling te laten gaan, meldt CBN News.

De organisatie van Eckstein, opgericht door haar inmiddels overleden vader Rabbi Yechiel Eckstein, viert haar 40e verjaardag. Een enorme mijlpaal voor de humanitaire hulpgroep die haar vader begon toen ze nog in de baarmoeder zat.

"Het is heel bijzonder om te zien hoe de organisatie waarvan mijn vader droomde, waarvan mensen zeiden dat het een onmogelijke missie was die nooit zou slagen, hem heeft overleefd", vertelt Yael aan CBN's Faithwire. "We zijn echt de leidende filantropische organisatie in Israël geworden die bruggen bouwt tussen christenen en Joden. Dat is waar hij van droomde, waar hij voor bad."

Eckstein zegt dat ze "Gods hand" ziet in het werk van haar organisatie, daarbij verwijzend naar de inspanningen van het IFCJ om onder de hongerigen te voeden, voor wezen te zorgen en overlevenden van de Holocaust te helpen.

Complexe operatie
Het afgelopen jaar heeft de organisatie ook geholpen met het voeden, kleden en redden van Joden die op de vlucht waren voor de verschrikkingen van de dodelijke Russische inval in Oekraïne.

In de nasleep van de Russische aanval heeft de organisatie een miljoen dollar aan basisbehoeften uitgedeeld aan gemeenschappen in heel Oekraïne. Dit onder meer door matrassen, voedsel, kleding en dekens te leveren.

Het afgelopen jaar heeft IFCJ ook geholpen om mensen uit Oekraïne te krijgen, waarbij ze complexe uitdagingen hebben overwonnen. Zelfs voor degenen die geen paspoort of papierwerk hebben, wordt gezorgd. 

"Het is het unieke karakter van deze organisatie", vertelt Yael. "Het vervullen van bijbelse profetieën, het naar huis brengen van Joden uit alle vier de hoeken van de aarde, uit Arabische landen, uit de hele voormalige Sovjet-Unie. We zien dit gebeuren wanneer er dagelijks vluchten in Israël landen met Joden die vervolgd worden, die geconfronteerd zijn met antisemitisme, die geconfronteerd zijn met armoede en oorlog. We worden in staat gesteld om hen naar hun huis te brengen.”

Bekijk in onderstaande video het volledige videogesprek tussen CBN en Yael Eckstein.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
'probeert een bijbelse profetie in vervulling te laten gaan'. Tja. Wie doet profetieën in vervulling gaan?