cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Anselm Urban - DZW
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 maart 2023 door Redactie

Duitse baptistengemeente wil doodstraf voor homo's; kerkleider verzoekt om vervolging

Een Duitse baptistenkerk in Pforzheim is het middelpunt van kritiek geworden sinds naar buiten is gekomen dat ze vindt dat homo's de doodstraf verdienen. Andere kerken distantiëren zich van de uitspraken en pleiten onder andere voor strafrechtelijke vervolging van de baptistengemeente, dat meldt CNE News.

'Wij geloven dat homoseksualiteit een zonde en een schande is die God bestraft met de doodstraf', meldt de website van de baptisten in Pforzheim. De gelovigen baseren hun visie op verschillende Bijbelteksten, zoals Leviticus 20:13, Romeinen 1:31, 2 Petrus 2:6 en Judas 7.

Aids
In een brief aan de Pforzheimer Zeitung legt voorganger Anselm Urban uit dat Leviticus duidelijk zegt dat mannen die bij elkaar liggen ter dood moeten worden gebracht. Hij wijst erop dat de ziekte aids bewijst dat God homo's veroordeelt, aangezien het 'bijna uitsluitend wordt overgedragen door sodomieten'. Volgens de baptistenpredikant zou de invoering van de doodstraf voor homoseksuelen ook 'de meest effectieve manier zijn om aids uit te roeien'. Urban zegt daarbij dat de staat verantwoordelijk is voor de uitvoering van de doodstraf voor homoseksuelen.

De uitspraken van de baptistenkerk in Pforzheim hebben in Duitsland tot veel consternatie en verontwaardiging geleid. Andere christenen en vertegenwoordigers van de kerk distantieerden zich al snel van de kerk in Pforzheim.

De protestantse staatsbisschop van Baden, Heike Springhart, zegt bijvoorbeeld dat "dergelijke opruiende en discriminerende uitspraken de menselijke waardigheid schenden", volgens de Stuttgarter Zeitung. Volgens Springhart zijn uitspraken die aanzetten tot geweld altijd in tegenspraak met de boodschap van de Bijbel.

Sekte
Ook de Baptistenfederatie van Protestantse Vrije Kerken in Duitsland distantieerde zich van Pforzheim. Op Twitter stond dat 'de sekte in Pforzheim geen banden heeft met de Federatie van Protestantse Vrije Kerken. De eis van de doodstraf voor homoseksuelen is volkomen absurd en uiterst onmenselijk. We veroordelen ze met de strengste bewoordingen.'

De protestantse kerkleider Christiane Quicke heeft zelfs het Openbaar Ministerie opgeroepen om de baptistenkerk in Pforzheim te onderzoeken, meldt Katholisch.de. Ze heeft de officier van justitie gevraagd de gemeenschap te controleren vanwege 'haatzaaiende uitlatingen in de richting van queer-mensen en antisemitisme'. 

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De echte discussie zou hier geen ethische discussie moeten zijn over homoseksualiteit en doodstraf, maar een hermeneutische discussie over hoe we die bijbelgedeeltes moeten lezen.

Lev. 20:13 draagt de doodstraf op. Het artikel zegt "Volgens Springhart zijn uitspraken die aanzetten tot geweld altijd in tegenspraak met de boodschap van de Bijbel." Dat is helaas te simpel. Er staat immers: " Beide mannen moeten gedood worden. Het is hun eigen schuld dat ze sterven." We moeten dus eerlijk zeggen dat dit niet meer geldt! Of dat wij dit niet doen!