cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
christelijke school
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 maart 2023 door Patrick Goede

Christelijke middelbare school uitgesloten van deelname sportevenementen na incident met transmeisje

Een christelijke middelbare school in Vermont die een basketbalwedstrijd voor meisjes annuleerde, omdat de tegenstander een als jongen geboren speler had, is uitgesloten van deelname aan toekomstige atletiekevenementen, dat meldt de Christian Post.

De Vermont Principals' Association (VPA) heeft maandag aangekondigd dat de Mid Vermont Christian School niet langer mag deelnemen aan sportevenementen vanwege de weigering van de school om vorige maand tegen de Long Trail Mountain Lions uit te komen.

VPA zegt dat het besluit van de school om de wedstrijd eind februari niet te spelen indruist tegen het beleid van de vereniging. Met name op het gebied van hun 'inzet voor gendergelijkheid, racisme en gehandicapten', als ook hun 'beleid op het gebied van genderidentiteit'.

Uitproberen
In het beleidsdocument van de VPA staat dat de vereniging en de aangesloten scholen 'een omgeving moeten ondersteunen die respect en waardering voor ras, geslacht, seksuele geaardheid, religieuze en etnische verschillen bevordert, en zich bewust is van handicaps'.

De VPA verbiedt discriminatie 'op basis van het werkelijke of vermeende geslacht van een student', waarbij het geslacht 'het werkelijke of waargenomen geslacht van een persoon, evenals genderidentiteit en -expressie' omvat.

'De thuisschool van de student zal bepalen of een student in aanmerking komt voor deelname aan interscholastieke atletiek op een manier die consistent is met hun genderidentiteit, waarbij de genderidentiteit van de student niet overeenkomt met het bij de geboorte toegewezen geslacht', vervolgt het beleidsdocument.

'De hoofdinspecteur (of aangewezen persoon) zal de aangegeven genderidentiteit bevestigen en uitproberen in een interscholastisch sportteam. De aangegeven genderidentiteit komt door middel van documentatie van de ouder, voogd, begeleidingsadviseur of een arts, psycholoog, adviseur of ander medisch personeel tot stand. Een medische diagnose is niet vereist.'

Veiligheid
De christelijke school rechtvaardigde de weigering om tegen Long Trail te spelen met het argument dat de tegenstander een oneerlijk voordeel had vanwege de 'biologische man' in hun selectie.

"We hebben ons teruggetrokken uit het toernooi omdat we denken dat spelen tegen een tegenstander met een biologische man in hun midden, de eerlijkheid van het spel en de veiligheid van onze spelers in gevaar brengt", zei Vicky Fogg, het hoofd van MVCS, vorige maand.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ja, door het ene probleem (genderdysforie) en de verkeerde aanpak ervan ontstaan weer andere problemen zoals oneerlijke concurrentie en uitsluiting van deelname van een school.

Respect en waardering voor ras, geslacht, seksuele geaardheid, religieuze en etnische verschillen is toe te juichen, maar niet respect en waardering voor het ontkennen van biologische feiten.