cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
ballenbak
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 maart 2023 door Redactie

Overdekte speeltuin Rotterdam heeft nieuwe huisregel: verboden te bidden

In een Kinderspeelparadijs in Rotterdam en Brielle is het voor bezoekers verboden om te bidden. Dat staat in de huisregels van ‘De Ballebak’ zoals de overdekte speeltuin heet. Het nieuws over de huisregels kwam naar buiten via Nathánaël Post, secretaris van de jongerenorganisatie van ChristenUnie.

‘De Ballebak in Rotterdam Ommoord heeft nieuwe huisregels’, schrijft hij bij een screenshot waarop de nieuwe huisregels te lezen zijn. ‘Het is verboden om te bidden voor je eten. Wat is dit verdrietig…’ Hij vermeldt in de tweet vervolgens ook Mirjam Bikker en Kees van der Staaij, de landelijke fractievoorzitters van de ChristenUnie en SGP. Een blik op de website laat inderdaad zien dat in de nieuwe huisregels staat dat er in de overdekte speeltuin niet gebeden mag worden: ‘Iedereen is welkom, maar bidden in De Ballenbak is niet toegestaan.’

Verschillende twitteraars vermoeden overigens dat de regel vooral gericht is op moslims. Daarbij wordt ook verwezen naar een andere huisregel waarin staat dat ‘elke vorm van gezichtsbedekking verboden’ is.

Het Reformatorisch Dagblad besloot navraag te doen bij de bedrijfsleider van ‘De Ballebak’ in Rotterdam-Zuid. Die stelde dat bidden enkel is verboden in gangpaden. Aan tafel mag er wel gewoon gebeden worden. Dat lijkt het vermoeden te bevestigen dat het vooral om islamitische gebeden gaat. Toen een journalist van de krant vroeg of het verbod gericht is op gebedsmatjes werd de verbinding verbroken.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Je mag dus niet knielen in het gangpad richting Mekka? Lijkt mij een duidelijk standpunt, waar niets verdrietigs aan is.